Èxit en ritme d'inscripcions de la ConFinaRun contra el Covid-19

01/04/2020

La ConFinaRun, la iniciativa solidària conjunta de Feetback, l’AA Xafatolls i Iter5, ha tingut una resposta molt favorable tant per part dels corredors com dels organitzadors de curses, que s’han bolcat en suport d’un projecte 100% solidari a benefici de l’IRB Lleida (Institut de Recerca Biomèdica) i la investigació al voltant del Covid-19.

Pel que fa al organitzadors de curses, inicialment eren una vintena els que havien ofert inscripcions per a sortejar entre els participants. Aquestes curses eren la Cursa de la Diada de Térmens, Mitja Marató de Mollerussa, Mitja Marató de Balaguer, Mitja Marató de Tàrrega, Cursa Bombers Lleida, Cursa de l’Indiot de Mollerussa, Cursa del Dúgol d’Algerri, Cursa de Sant Blai del Palau d’Anglesola, Cursa Sant Miquel, Volta al Pantà d’Utxesa, Cursa de l’Oli de les Borges, Cursa del Sant Crist de Balaguer, Cursa de la Barca, Cursa Embarrocat d’Aitona, Cursa Nectarina Atlètica, 1km Challenge, Ponle Freno Badalona Sansi, Cursa de la Tardor d’Altafulla, Trail Guara, Marxa de la Tardor del Baix Set i Trail Montroig Speed.

Ara, aquesta xifra pràcticament s’ha doblat davant l’oferiment dels diferents organitzadors, de manera que la iniciativa també compta amb el suport de la Cursa 1r de Maig d'Altafulla, Cursa del Sucre de Menàrguens, Tuga Trail, Pujada a la Seu Vella de Lleida, Alfaorientació, Cursa de la Cirera de Corbins, La Dolorosa de Bellpuig, 3a Cursa Solidària Stargardt d’Agramunt, Cursa i Camanida Marató de TV3 de Tarragona, Cursa de la Bassella, Cursa Els Tres Tossals d’Alcoletge, Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi, Cursa de Torrefarrera, Cursa de la Vaca de Vallfogona, 10K/5K de Fraga, Cursa de la Serra de Puigverd de Lleida, Mitja Marató de Lleida i Cursa Sant Silvestre de Lleida. No cal dir que aquesta llista continua oberta a altres curses que es vulguin afegir a la iniciativa.

Quant als participants, en només un dia ja es freguen els 205, una xifra força positiva i que ha permès que, a hores d’ara, la quantitat de diners recollits i que es donaran íntegrament a l’IRB Lleida superi ja els 1.470 euros. De fet, es pot seguir la recaptació en temps real, així com el nombre d’inscrits, a través de la pàgina principal de la web d’Iter5 (www.iter5.cat). Per tot plegat, des de Feetback, l’AA Xafatolls i Iter5 es vol agrair públicament tant les aportacions dels participants com els oferiments dels organitzadors de les curses.

Cal recordar que la ConFinaRun se celebrarà diumenge vinent, 5 d'abril, i consistirà en una cursa indoor (#confinarun #jocorroacasa). La jornada proposa recórrer corrent o caminant en família una distància de 5 kilòmetres o una milla (1.609 metres), amb vàries categories (cinta, escales, passadís, balcó, jardí,...). L’activitat es podrà realitzar des de les 10.00 fins a les 21.00 hores, tot plegat amb la finalitat de recuperar les emocions d'un diumenge matí qualsevol amb les curses de la Lliga de Ponent, només que amb la particularitat de fer-ho des de casa.

Les inscripcions es poden formalitzar online al lloc web https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1474. Els participants podran enviar els seus resultats (captura rellotge GPS, Strava,...) a https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1475 i al mateix temps penjar-ho a les xarxes socials aportant vídeo o foto amb el hastag #confinarun.

Podeu consultar el reglament a: https://iter5.cat/webroot/files/2020REGLAMENTCONFINARUN.pdf

Infolleida