Enllestida la 1ª fase d'obres de la rotonda d'accés a Alcarràs

16/10/2019

A partir d'aquest dimecres, els vehicles que accedeixin a Alcarràs venint de la direcció de Lleida, ja passaran per sobre de la nova mitja rotonda, situada en el què fins ara era considerat l'encreuament més perillós de Catalunya, el situat entre la N-2 i la Carretera de Valmanya, que conecta la vila amb la A-2.

Aquest dimarts, l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, acompanyat dels regidors d'Urbanisme, Jordi Janés i Josep Siscart, ha visitat l'obra, coincidint amb la finalització de la primera fase dels treballs que està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb un pressupost d'1.041.996 euros, amb l'IVA inclòs.

En la segona i darrera fase de l'obra, els operaris traslladaran els treballs a la meitat sud de la rotonda i continuaran els treballs que van començar el passat mes de maig, i que es preveu que estiguin enllestits entre finals d'aquest any i principis del que ve.

Quan estigui acabada, la nova rotonda tindrà dos carrils de 3,75 metres i un diàmetre exterior de 38 metres, un voral exterior variable entre els 0,5 i els 2 metres, amb un illot interior amb una gorgera trepitjable de 0,6 metres, amb vorades i rigoles, guals de vianants i la construcció d’algunes zones de paviment. Igualment, l’obra inclourà l’execució del drenatge i el tractament de zones verdes, tant a l’anella interior de la rotonda com en una nova àrea projectada al carrer Major, i que també disposarà de jocs infantils i bancs.

Aquesta actuació permetrà millorar la canalització dels vehicles i la seguretat viària en l'encreuament, que acumula un volum de trànsit de prop de 13.000 vehicles diaris.

Infolleida