Els veïns porten 32 propostes als pressupostos participatius

12/07/2024

Ajuntament i promotors en seleccionaran deu perquè es votin

Els veïns d’Alguaire han presentat finalment trenta-dos propostes en el procés de pressupostos participatius, amb una elevada mitjana d’una per cada 94 veïns. Una vegada recollides, majoritàriament a través del portal a internet alguaire.decidimcatalunya.cat i en menor mesura en paper, el procés entra en la seua fase de selecció, amb un estudi de viabilitat pels tècnics del consistori. El seguirà, amb la intervenció dels autors de cada proposta i en un procés obert a la ciutadania, la selecció de les deu que seran sotmeses a votació popular.

La consulta se celebrarà durant la segona quinzena de setembre, entre la Fira de la Figa i la festa major, que és una de les èpoques de l’any de més presència de veïns empadronats al municipi. Les propostes, l’elaboració de les quals va ser precedida de l’elaboració d’unes bases i un reglament i d’una campanya de divulgació, giren entorn de l’ús d’energia neta, quant a actuacions relacionades amb l’escola, a la vegetació i a equipaments com una via rural i un rocòdrom.

“Ens fa una radiografia de les inquietuds dels veïns i de les veïnes, és un detector de les seues preocupacions. Arriben coses en les quals ningú no havia pensat”, explica Ferran Nogueras, tinent d’alcalde i responsable del procés, que destaca la seua importància estratègica: “Hem de créixer cap aquesta direcció. Cal atansar l’administració al ciutadà perquè no es redueixi tot a votar cada quatre anys”. La proposta elegida té reservada una partida de 35.000 euros (IVA exclòs) la quantia de la qual “respon a la decisió que fos almenys l’1 per cent del pressupost municipal”, afegeix.
Infolleida