El terme municipal d'Alcarràs guanya 58 ha. en replantejar-se la línia de terme amb Sudanell

20/12/2019

El replantejament de la línia de terme que separa els municipis d’Alcarràs i Sudanell segons una resolució de la Direcció General d’Administració Local,  farà que el municipi d’Alcarràs guanyi 58 ha. de superfície en situar-se ara la línia d’atermenament pels punts per on discorria el riu Segre l’any 1922. Del canvi, s’ha donat comunicació al Ple Extraordinari d’avui, en el qual s’ha aprovat també la moció que, per tal de sol·licitar una sistema normatiu “adient” per regular la contractació de temporers, es va consensuar aquesta setmana amb d’altres municipis productors de fruita de les demarcacions de Lleida i Osca i les principals organitzacions agràries juntament amb un Manifest en suport del sector de la fruita dolça. 

El Ple, de caràcter extraordinari, incloïa al seu Ordre del Dia un total de cinc punts. Al primer, s’ha abordat un expedient relatiu a la resolució d’un seguit de recursos formulats contra l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament i les seves mesures d’aplicació i, al segon, s’ha aprovat una proposta de modificació de l’Ordenança Fiscal n.15 que regula la taxa d’ocupació per terrenys de domini públic relacionats amb activitats firals. La proposta planteja que, en cas d’aprovar-se, els firaires que n’ocupin terrenys municipals amb instal·lacions de venda de joguines, productes de menjar i restauració o atraccions de fira amb motiu de la Festa Major d’Hivern passin a abonar una quota equivalent al 50% de la que s’ha de satisfer durant les jornades de la Festa Major d’Estiu. Fins ara, no s’abonava cap quota.

 

 

Moció de consens

 

 

Seguidament, i en el tercer punt de l’Ordre del Dia, s’ha aprovat el text de la moció que, tot demanant que es reguli “amb un sistema normatiu adient” la contractació de temporers en situació irregular durant les campanyes agrícoles, es va consensuar aquesta setmana amb representants d’una quinzena de municipis productors de fruita dolça de les demarcacions de Lleida i Osca i les principals organitzacions agràries del sector. En relació a aquest punt, l’Alcalde Manel Ezquerra ha avançat que el proper dia 27 es reunirà amb el Subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida D. José Crespín per tal de fer-lo partícip de la inquietud que, en relació a aquesta circumstància, viuen els productors de fruita dolça i, també, la preocupació que, per la crisi que viu el sector des de ja fa cinc anys, viuen els pagesos, les organitzacions agràries i els consistoris de les zones productores. Aquesta preocupació es va concretar també aquesta setmana a Alcarràs en un Manifest que, en defensa de la fruita dolça, van signar representants municipals i organitzacions agràries. Per últim, als punts quart i cinquè, s’ha informat dels canvis a la línia de terme amb Sudanell i s’ha aprovat una Modificació del Pressupost. 

 

 

El Grup Municipal d’ERC abandona el Ple Municipal

 

 

El Ple Municipal d’avui al vespre ha registrat també l’abandonament del Saló de Plens per part dels regidors del Grup Municipal d’ERC, que no han volgut continuar a la sala després de presentar una moció a la qual només es feia referència a la situació d’Oriol Junqueras i es demanava la nul·litat de la injusta sentència del procés sense donar suport al President Torra, el President Puigdemont i el Conseller Toni Comín. Des de l’equip de Govern s’ha convidat els regidors alcarrassins d’ERC a consensuar en una propera sessió plenària una moció conjunta en la qual se’n doni suport al President Torra, el Vicepresident Junqueras, el President Puigdemont i el Conseller Toni Comín. L’equip de govern ha lamentat també la marxa dels regidors d’ERC i que aquests no hagin volgut debatre sobre la nova Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament  i aprovar punts importants com ara el Manifest en suport del sector de la fruita dolça i la moció a la qual s’exigeix un nou sistema de contractació de temporers.

 

infolleida