El Lleida U.A. femení, campió d’Espanya de 2a divisió amb ascens a 1a divisió

18/06/2018

L’equip femení del Lleida Unió Atlètica es va proclamar diumenge passat a Valladolid, campió d’Espanya de 2a divisió en una final amb molta igualtat i molt nivell que no es va decidir fins la darrera prova, el relleu 4x400.

L’equip lleidatà es va posar al capdavant de la classificació després de les primeres proves, però va anar perdent possicions fins situar-se en 4t lloc a mitjans de l’encontre, remontant fins el tercer lloc a manca de tres proves i al segon lloc a manca dels dos relleus 4x100 i 4x400, moment en el qual la classificació reflectia un total de 96 punts pel
Sprint de Madrid, 94.5 pel Lleida i 90.5 pel Ad. Gijón Atletismo. Un segon lloc en un magnífic relleu 4x100 on es va batre el récord del club amb una marca 48.80 ja va col.locar al Lleida en primer lloc amb 1.5 punts per devant del Sprint de Madrid, rematant la feina amb un extraordinari relleu 4x400, on també es va batre el récord del club amb una marca de 3.56.69, que va deixar al Lleida al primer lloc de la classificació final amb 109.5 punts, seguit del Sprint de Madrid amb 107 punts i del Ad. Gijón Atletismo amb 102.5 punts que va compler el podi. Per darrere el Puentecillas Palencia va fer 96 punts, el Perceiana Extremadura 90.5, el Universidad de Oviedo 88.5, el At. Safor-Delikia Sports de Gandia  68 i el Intec Zoiti d’Osca 57.

A nivell individual cal destacar les victòries de Àfrica Radsma a la prova de 100 metres tanques, Meritxell Pérez a salt amb perxa, Ariadna Domínguez a llançament de pes, Isabel Cebollada a llançament de javelina i el relleu 4x400 amb Neus Camins, Mar Segura, Simona Stancheva i Irina Belmonte. A més es van aconseguir quatre segons i quatre tercers llocs.

Amb aquesta victòria el Lleida U.A. ascendeix a 1a divisió espanyola.

Per la seva banda l’equip masculí va disputar dissabte al vespre a Moratalaz la fase de descens de 1a divisió espanyola, on va aconseguir una cómoda segona possició amb 105 punts només a un punt del primer el Bahia Algeciras. Per darrere van quedar el CEA Tenerife amb 96 punts, el C.A. Narón amb 85.5, el At. San Sebastián amb 85, el Correr el Garbí de Gandia amb 84, el Hinaco Monzón amb 80 i el A.A. Moratalaz de Madrid. Amb aquesta classificació el club es va assegurar la permanència a 1a
divisió, classificant-se finalment al lloc 11é de la categoria, baixant a 2a el Correr el Garbí i l’equip organitzador de l’encontre el A.A. Moratalaz.

A nivell individual van obtenir la victòria Ramón García a 100 metres llisos, amb marca mínima pel campionat d’Espanya absolut, 10.75, Abdelmounim el Jouk a 1500 metres llisos i Adam Maijó a 3000 metres llisos amb una magnífica marca de 8.38.62, molt a prop de la mínima mundial sub18. També es van aconseguir dos segons i quatre tercers