El ciclista almacellenc de BTT Armando Vidal tanca la seva millor temporada

04/08/2018

L’Armando Vidal te 61 anys. Pagès de tota la vida i veí d’Almacelles, fa 12 anys es va iniciar al món de la BTT com un hobby. L’esport el va enganxar fins al punt que als 53 anys es va aventurar a participar en 2 curses populars. A partir d’allà es va iniciar la competició i als 55 anys ja va participar en el seu primer campionat d’Espanya.

Ara, 6 anys després, ha millorat la seva condició física fins al punt que s’ha convertit en un dels millors ciclistes de trial de més de 60 anys.

El passat 30 de  juny es va proclamar campió en la seva categoria a la ultramarató europea Pedals de Foc, celebrada a la Vall d’Aran i dos setmanes més tard va donar la sorpresa imposant-se al Campionat del Món BTT Rally en categoria màster 60 celebrat a l’estació andorrana de Pal Arinsal.

Només 5 dies després de guanyar el campionat del món, Vidal va revalidar el campionat d’Espanya Rally XCO disputat a Madrid, un títol que repeteix per segon any consecutiu.

Ell mateix reconeix que arribar fins aquí no ha estat gens fàcil, però que la fortalesa mental, la vida sana i la pràctica son les bases per triomfar en aquest esport més enllà del handicap que pugui suposar l’edat.

Amb tot, aquest campió de la BTT afirma trobar-se cada dia amb millor condició física i vol seguir demostrant al món que l’edat no està renyida amb l’esport i que amb treball i ganes tot és possible.

Joan Llompart