Corbins celebra deu anys de la Cursa de la Cirera

16/05/2023

Com ja és tradicional, es disputa en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres, a més de les curses infantils, el dia 28 de maig, i té un marcat caràcter solidari

L’alcalde de Corbins i diputat, Jordi Verdú; la representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Lourdes Ravetllat, i el regidor d’Esports de Corbins, Jordi Camats, han presentat aquest dimarts la 10a Cursa de la Cirera de Corbins. Memorial Jaume Florensa, que se celebrarà el diumenge, dia 28 de maig, amb recorreguts de 5 i 10 quilòmetres, a més de les curses infantils, en una jornada en la qual es preveu una participació d’uns 350 atletes en les curses d’adults i més d’un centenar a les infantils.

 

Pel que fa al recorregut de la cursa, —tal i com ha explicat Jordi Camats— passa pels diferents espais d’horta i en aquest any, sense gelades, es podrà veure els fruiters de cireres en plena producció de collita i la resta de fruiters de pinyol amb els treballs previs abans de la collita. També transcorre pel parc del riu, acompanyats del riu Noguera Ribagorçana, pel costat de les trialeres i els senders de la Serreta i pel casc urbà. La cursa de 10 quilòmetres és de dificultat tècnica moderada, amb un desnivell positiu de 75 metres; mentre que la de 5 quilòmetres té un desnivell positiu de 35 metres.

 

Des de la vessant solidària, la cursa manté la col·laboració amb l’Associació contra el Càncer de Lleida i, com cada edició, es podran fer donatius voluntaris per a l’associació. Un euro de cada inscripció anirà destinat a aquesta associació. També es lliurarà als corredors un tapacolls amb motius de l’associació, a més d’un quilo de cireres.

 

Jordi Verdú ha explicat que enguany es podrà gaudir de la cursa entre cirerers, un fet que la farà encara més atractiva, ja que els camps estan regats pel Canal de Pinyana que no té restriccions per la sequera. Coincidint amb els actes de la festa major de Santa Quitèria, es farà un esmorzar popular. Finalment, ha encoratjat la gent a participar-hi, “tot i ser el dia de les eleccions”.

 

Les curses infantils —que se celebren una vegada han acabat els recorreguts de 5 i 10 km— es fan en un circuit proper a la zona d’arribada i de concentració dels participants.

 

Lourdes Ravetllat ha recordat que “és més que una cursa. Va més enllà de la promoció de l’activitat física en totes les edats, amb l’acte de solidaritat que representa la seva aportació a l’Associació Contra el Càncer, de promoció del territori, i a través del fil conductor que és la cirera”.

 

La cursa porta el nom de Jaume Florensa, un veí del municipi que durant els anys 50 va competir en curses nacionals i internacionals, aconseguint grans èxits malgrat els escassos recursos de què disposava.

 

Infolleida