Canviar el terra de sorra del pati de l’Escola La Creu per un de cautxú, proposta més votada dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera

07/02/2020

Per completar els 55.000 euros destinats a aquesta partida s’han escollit tres propostes més: substituir les dues portes d’entrada al Consultori Mèdic per dues de corredisses; millorar la il·luminació del pipicà i construir-hi una marquesina de fusta, i per últim, col·locar senyals de màxim 30 km/h a tot el nucli urbà

Aquest dijous s’han donat a conèixer els resultats de la 3a edició dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera, endegada per l’Ajuntament de Torrefarrera per decidir a què es destinaran 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions de l'any 2019. Després de fer el recompte de vots, han resultat guanyadores quatre propostes, per un import total de 52.900 euros. La més votada, amb 134 vots, ha estat la de canviar el terra de sorra del pati de l’Escola La Creu per un de cautxú, amb un import de 20.000 euros. 

 

Arribat el punt en el qual la incorporació d'una proposta feia que l'import acumulat superés la dotació establerta, les bases del procés participatiu indiquen que salta a la següent proposta més votada que permeti completar el límit. Per aquest motiu, per completar els 55.000 euros disponibles per aquesta partida, s’han escollit tres propostes més: substituir les dues portes d’entrada al Consultori Mèdic per dues portes corredisses, amb una despesa de 14.600 euros i amb 84 vots; millorar la il·luminació del pipicà i construir-hi una marquesina de fusta per resguardar-se els dies de pluja o molta calor, amb un cost de 12.000 euros i 67 vots, i per últim, col·locar senyals de màxim 30 km/h a tot el nucli urbà, amb una inversió de 6.300 euros, que ha rebut 36 vots.

 

Un total de 356 persones majors de 16 anys empadronades al municipi, un 8% més que en la passada edició, van votar del 20 al 26 de gener per escollir a què es destinen els 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions. Podien triar fins a tres propostes de millora per al municipi d’entre les 14 presentades per la ciutadania durant el mes d’octubre i validades tècnicament i econòmicament per una comissió tècnica municipal. En total, s’han emès 882 vots vàlids i 7 nuls.

 

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha explicat que des de l’equip de Govern municipal estan “satisfets per l’increment de la participació en aquesta tercera edició, ja que demostra la implicació dels torrefarrerins i torrefarrerines en la presa de decisions per millorar el poble” i ha destacat l’interès dels votants per millorar les instal·lacions de l’Escola La Creu. Cal recordar que en la primera edició dels Pressupostos Participatius la proposta guanyadora va ser la d’instal·lar tendals al pati de l’escola. “Aquest procés participatiu demostra, un any més, la importància que tenen les famílies i els infants per al nostre municipi, i ens reafirma per seguir treballant des del consistori per oferir-los els millors serveis”, ha afegit Latorre.

 

 

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

 

Infolleida