Alpicat acull l’exposició ‘Identitat esculpida’

20/10/2018

Retrata l’evolució física i personal de l'autora, Mar Hernéndez Plana després d’un càncer de mama

La planta baixa del Pavelló Municipal Antoni Roura d’Alpicat acull, des del dia 18 i fins el dia 31 d’aquest mes, l’exposició ‘Identitat esculpida’, de Mar Hernández Plana. La mostra es podrà veure cada dia de 9.00 a 20.00 hores amb entrada lliure i gratuïta.

L’autora del projecte, va ser diagnosticada de càncer de mama als 36 anys. A partir d’aquí, i gràcies al diagnòstic i al fet d’haver de passar per cirurgia i radioteràpia, es va aferrar al recurs de la bicicleta i va descobrir l’esport. La mostra neix, doncs, de la necessitat d’expressió artística sorgida d’aquest procés personal davant la malaltia, i de la transformació, no només física sinó en tots els aspectes i facetes personals, que aquesta va suposar.

El resultat de tot plegat és aquesta exposició formada per un recull d’imatges que tracten simbòlicament aquest procés viscut en primer persona per Mar Hernández, escultora de professió. Les fotografies aborden de forma estètica tot el que hi ha darrere el càncer de mama. El suport utilitzat per a l’exposició són els roll-up, 18 en total, dels quals 12 són d’imatges de 200x214 cm i els altres, 6 de textos de 85x214 cm.

L’exposició, que es va inaugurar a Castellar del Vallès i ha viatjat per tot Catalunya, va acompanyada d’una conferència en què l’autora explica el procés personal viscut, els reptes esportius i les accions desenvolupades i per desenvolupar, i que en el cas d’Alpicat tindrà lloc divendres vinent, dia 26, a les 19.00 hores al mateix Pavelló, en una sessió en què hi intervindran, entre d’altres, el doctor Edelmir Iglesias, cap de la Unitat de Mama de l’Hospital Arnau de Vilanova.

InfoLleida