Almacelles homenatja el futbolista almacellenc del RCD Mallorca, Aleix Febas Pérez

22/12/2020

L'alcalde, Josep Ibarz, li ha fet lliurament de la menció Melcior de Guàrdia.

L’alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha fet entrega avui de la menció Melcior de Guàrdia al futbolista d’Almacelles i actualment a les files del RCD Mallorca, Aleix Febas Pérez. Aquesta menció pretén reconéixer i posar en valor algun acte meritori, premi o reconeixement que obtingui algun veí/ïna de la població en els camps de l’esport, cultura o emprenedoria.
Després del seu pas de dos anys per la Unió Esportiva Lleida, va ingressar l'1 de juliol de 2009 a les categories inferiors de el Reial Madrid Club de Futbol en la seva categoria Infantil A. Format al planter blanc, sempre va destacar per la seva precocitat, el que li va permetre estar en equips superiors -de vegades compaginant dos d'ells, formant-se pels diferents equips de la casa. El lleidatà, jugador internacional en totes les categories de pedrera disputades, va ser en el seu moment un dels jugadors més destacats de la Fábrica. Sent juvenil de segon any, va ser jugador de ple dret del primer juvenil que per aleshores entrenava Luis Miguel Ramis. En el seu últim any com a juvenil, es va decidir que el millor per al seu futur era ascendir-a el Reial Madrid C (Tercera Divisió d'Espanya) que per aleshores entrenava José Aurelio Gay.
Es va mantenir la seva fitxa com a juvenil el que li va permetre seguir jugant quan resultava necessari amb el Juvenil A, participant de nou a la UEFA Youth League i especialment en el tram final de la temporada amb l'equip de Luis Miguel Ramis, que disputava el Divisió d' Honor amb l'anàleg equip juvenil del Rayo Vallecano. Acabada la campanya, va pujar a la primera filial blanc que en aquells dies entrenava Zinedine Zidane.
Aleix va tornar a demostrar el seu compromís i va voler continuar a l'equip blanc en la temporada 2016-2017. Aquell estiu va poder realitzar la pretemporada amb el primer equip debutant davant el París Saint Germain. En aquella campanya va tenir d'entrenador a Santiago Solari, essent un dels jugadors més destacats. L’11 de juliol de 2017 fitxa pel Reial Saragossa de la Segona Divisió d'Espanya en qualitat de cedit per un any. El juliol de 2018, l'Albacete Balompié dirigit per Luis Miguel Ramis arriba a un acord amb el Reial Madrid per obtenir la cessió d'Aleix Febas.
En la temporada 2018-2019, Febas va donar un gran rendiment a l'Albacete. El Mallorca ho va veure de prop en la primera eliminatòria de playoff d'ascens amb victòria vermellenca a Son Moix. Ara li arribava l'oportunitat de debutar a Primera Divisió en les files mallorquinistes. A les files del RC Mallorca, Febas augmentaria la competència en un centre de camp pel qual ja figuren jugadors de la talla de Pedraza, Salva Sevilla, Baba i Dani Rodríguez. El nou jugador vermellenc destaca per la seva qualitat tècnica i la seva direcció de joc.
Infolleida