Alcoletge suma 800 participants en la Cursa dels Tres Tossals

07/07/2019

La victòria va ser per Joan Lladós i Rosamari Carulla

La Cursa Els Tres Tossals d’Alcoletge va tornar a fer el ple en la que va ser la seva quarta edició, celebrada aquest dissabte amb 800 participants. La prova, que era puntuable per a la Lliga Ponent, va tenir com a guanyadors Joan Lladós i Rosamari Carulla en la prova llarga, mentre que Ahmed Hfairi i Alicia Martín es van imposar en la curta.

Organitzada per l’AE Els Tres Tossals i per l’Ajuntament d’Alcoletge, la prova es va celebrar en horari vespertí, amb sortida a les 20.30 hores des del Tossal dels Morts, que també era el punt d’arribada. Els participants van poder escollir entre dos recorreguts, de 10 i 5,5 kilòmetres. El trajecte llarg constava de 8 kilòmetres d’asfalt, 1 de camí en bon estat i 1 de pista, mentre que el curt tenia 4,5 kilòmetres d’asfalt i 1 de pista. També es va celebrar una caminada de 5,5 kilòmetres.

A la prova llarga, en l’apartat masculí es va imposar Joan Lladós (AA Els Tres Tossals) amb 37.53, seguit de l’independent Martí Sabater, segon amb 38.09, i de Xavier Blavia (ISS Hospitalet), tercer amb 38.19. En dones, la més ràpida va ser Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu) amb 42.31, seguida de Mayte Hinojosa (Pedala.cat), segona amb 43.32, i d’Anna Artal (Amics Atletisme Andorra), vigent campiona de les Mitges de Ponent i actual líder de la Lliga Ponent, que va entrar tercera amb 44.07.

Pel que fa a la distància curta, Ahmed Hfairi (Esports Truga) va ser el guanyador en homes amb un temps de 19.09, pel davant de l’independent Sergi Pascual, segon amb 20.25, i d’Abel Clivillé (AA Els Tres Tossals), tercer amb 20.30. En dones, triomf d’Alicia Martín (AE Ekke) amb 25.47, seguida de la líder de la Lliga Ponent, Antonia Argilés (Clos Pons Thai Runners), segona amb 26.04, i de Núria Codina (Pedala.cat-Trotallunàtics), tercera amb 27.07.

Com és habitual, la cita va transitar pels tres tossals del municipi, el dels Morts, la Nora i l’Agustinet, fet que la fa molt atractiva per als inscrits. Els organitzadors van mantingut el topall d’inscripcions a les 800 (450 corredors i 350 caminadors), límit que ja van establir en la passada edició, que és la quantitat màxima de participants que poden gestionar de forma que asseguri qualitat per la competició gràcies a la tasca de més d’un centenar de voluntaris.

En el trajecte es van instal·lar quatre punts d’avituallament i sis pantalles polvoritzadores d’aigua. El fi de festa es va fer amb un sopar amb entrepà i beguda i una disco-mòbil. Tots els participants van rebre una bossa del corredor amb diferents detalls que incloïa una samarreta tècnica Tuga amb el disseny exclusiu Els Tres Tossals. També hi va haver servei de guarda-roba, WC, dutxes i massatges.

InfoLleida