Alcarràs retira l'estelada de la façana del consistori

09/08/2019

El govern municipal de l'ajuntament d'Alcarràs, format per Sempre Alcarràs (SA) i JuntsxAlcarràs, ha decidit treure l'estelada de la façana del consistori.

En un comunicat, el grup de JuntsxAlcarràs ha explicat que la decisió respon a "la finalitat d'intentar no haver de penjar la bandera espanyola a l'ajuntament" a canvi de posar la senyera, a banda "d'intentar calmar els ànims de certs veïns que no se senten identificats" amb la bandera independentista. Des de JuntsxAlcarràs afirmen que els serveis jurídics externs i interns de l'ajuntament els van alertar d'una sentència ferma del jutjat per penjar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament i recorden que l'incompliment d'aquesta sentència pot estar penada amb inhabilitació per càrrec públic, multa econòmica i/o presó.

Pel que fa a la pancarta que reclama la llibertat dels "presos polítics", l'equip de govern considera que es troba emmarcada en un altre debat i assegura que es mantindrà penjada a l'ajuntament.

Després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, Manel Ezquerra, dels independents de Sempre Alcarràs (SA), va rellevar el republicà Miquel Serra al capdavant de l'ajuntament d'Alcarràs. Ezquerra ocuparà l'alcaldia fins al desembre del 2020, en el marc d'un pacte amb JxCat. Serà llavors quan Jordi Janés (JxCat) assumirà el càrrec fins al final del mandat l'any 2023.

InfoLleida