Alcarràs entrega els guardons dels sorteigs de la Nectarina Atlètica virtual d’enguany, en la que van participar 42 atletes

29/07/2021

L’Ajuntament d’Alcarràs i l’associacio atlètica Maiparem han entregat aquesta setmana els premis dels sortejos realitzats entre les 42 persones que han participat en l’edició d’enguany d’una prova la qual s’ha celebrat en format virtual per segon any consecutiu. En modalitat 10 k; la primera classificada femenina ha estat l’Irma Zaviriucha, del club alcarrassí Maiparem, i el primer classificat masculí, l’independent Josep Segura. En 5 k, la primera dona ha estat Sandra Araujo, també del Maiparem, i el primer home, en Josep Segura, qui va córrer les dues proves.

Les especials circumstàncies d’aquesta edició han fet que a la prova no s’hagin distingit categories i que els guanyadors no hagin estat premiats amb cap guardó tot i que la prova puntua per la classificació final de la Lliga Ponent Híbrida, el seguit de curses en format virtual o real que mantenen encesa la flama de l’atletisme popular en tot el territori. Tot i això, i per tal d’animar els atletes a participar, l’Ajuntament ha sortejat tres lots de productes de proximitat de l’Agrobotiga de Fruits de Ponent entre els participants. L’entrega d’aquests s’ha realitzat aquesta setmana i els guanyadors del sorteig han estat Josep Maria Ribes, del club Clos Pons Xavi Thai Runners; Juan Carlos Longán, del CA Fraga Bajo Cinca i Joan Teixidó, del Club Natació Almenar. D’altra banda, l’Associació Atlètica Maiparem ha sortejat també dos premis de marxandatge esportiu i els guanyadors del sorteig han estat Josep Mimbrera, atleta independent i Sergi Bernaus, del Clos Pons Xavi Thai Runners. El total de participants en la prova ha estat de 42 (20 en la prova de cinc quilòmetres i 22 en la de deu), una xifra que supera la previsió de 30 participants que va realitzar l’organització.

Una prova consolidada

La Nectarina Atlètica se celebra des del 2013, posiciona cada estiu Alcarràs dins del calendari atlètic lleidatà i s’ha celebrat enguany en format virtual per segon any consecutiu. Els organitzadors van obrir les inscripcions aquest 5 de juliol i, des de llavors, els participants van tenir fins al dia 18 d’aquest mes per triar entre la prova de 5 quilòmetres o 10 quilòmetres, descarregar l’APP Runlive 13/5 i cronometrar els seus temps mentre, allà on volguessin, cobrien la distància que haguessin triat. Amb els temps que van facilitar els participants, els organitzadors de la prova han preparat la classificació final, que puntua per la Lliga Ponent Híbrida. “Estem satisfets amb la xifra de participants i amb com s’ha desenvolupat tot. Per l’any vinent, confiem que la prova es pugui celebrar en el seu format tradicional. Agraïm la confiança de tothom qui ha participat, felicitem els millors classificats i els guanyadors dels sorteigs i convidem tothom a repetir en futures edicions de la prova, sigui quin sigui el seu format”, explica la regidora d’Esports, ester Ibars. Manel Ezquerra, primer tinent d’alcalde i també regidor d’esports, felicita també tothom qui ha fet possible la prova: “Tot ha anat prou bé i ara, el que cal, es poder celebrar la prova en format real si l’any vinent la situació sanitària ho permet”, explica.

Infolleida