Alcarràs celebra una jornada per a commemorar l’arribada de l’aigua del Canal d’Aragó i Catalunya, l’any 1916

05/11/2019

Alcarràs celebra, aquest pròxim dimecres, 6 de novembre, una jornada per a commemorar l’arribada de l’aigua del Canal d’Aragó i Catalunya al seu terme municipal l’any 1916, organitzada per totes les Comunitats de Regants de la capital del Baix Segrià. La jornada està prevista entre les 10 i les 14 hores, al centre municipal “Lo Casino”, i finalitzarà amb un dinar en un conegut restaurant d’Alcarràs.

Els organitzadors han informat que comptaran amb l’assistència, entre altres, de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Maria Dolores Pascual, i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, que s’encarregaran de clausurar la jornada; el president del Canal d’Aragó i Catalunya, José Luís Pérez, que durà a terme una conferència sobre l’embassament de Sant Salvador; el vicepresident del Canal, Simeó Abad, i l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, que s’encarregaran d’inaugurar la jornada.

L’alcalde Manel Ezquerra ha exposat que “no s’entendria el canvi i la transformació positiva que va suposar l’arribada de l’aigua a Alcarràs. Com en tants altres municipis d’arreu, l’aigua va portar vida, progrés i benestar, pel que des del consistori estem contemplant mesures i actuacions per a donar a conèixer encara més als i les estudiants d’Alcarràs, i a la població en general, aquesta transcendent efemèride que va canviar la història del nostre poble”. 

Infolleida