Adéu feliç a les Estades Lleure i Esport i l'Escola d'Estiu de l'Ebma d'Alcarràs

03/08/2020

Les Estades Lleure i Esport i l'Escola d'Estiu de l'Ebma, les dues activitats amb les quals l'Ajuntament d'Alcarrràs ofereix una alternativa de conciliació familiar i laboral per les persones amb infants a càrrec, alhora que brinden a la canalla una manera diferent de gaudir del temps de vacances tot i la pandèmia, van fer el seu comiat el passat divendres.

L'emergència en curs ha condicionat totes dues activitats, que s'han desenvolupat dins d'un marc de garantia sanitària per tothom. Mascaretes, distància social, higiene extrema i respecte absolut en vers els protocols sanitaris han estat la norma, però, tot i això, les Estades van haver d'aturar-se una setmana per sotmetre a tests tot el personal encarregat de l'atenció a la canalla i, a la recta final de l'activitat, vam haver de suspendre l'activitat únicament d'un dels grups com a resultat del positiu d'una monitora. Els serveis d'epidemiologia han fet seguiment de tots els infants del grup citat.

Igualment, a l'Escola d'Estiu de l'Ebma, es va haver d'aturar l'activitat d'un dels grups durant quatre dies per la sospita d'una infecció que, finalment i un cop fet el preceptiu test, es va comprovar que no va ser tal. A les Estades, han participat prop d'una cinquantena de nens i nenes cada setmana i, a l'Escola d'Estiu, disset infants.
Les especials circumstàncies han fet impossible utilitzar equipaments com ara les piscines, la biblioteca o els parcs municipals que, en estius anteriors, han protagonitzat les activitats, però les dificultats s'han superat gràcies a la inventiva dels monitors i la predisposició dels infants, els quals han gaudit de l'esport i el lleure de forma plena i segura.
De la mà de Fruits de Ponent, a qui l'Ajuntament dóna les gràcies un cop més, els participants de les Estades han pogut degustar cada dia esmorzars saludables.
"El balanç general d'una activitat i l'altra és, tot i les dificultats, positiu. La pandèmia no ha estat capaç de frenar les ganes d'aprendre i gaudir que, com cada any, han mostrat els infants del nostre poble. Us esperem a tothom aquest setembre. Bones vacances i gràcies a tots i totes!!", diu l'Ajuntament d'Alcarràs.

Infolleida