650 participants a la Volta al Pantà d'Utxesa

02/03/2020

La distància curta ha tingut com a guanyadors Sergi Bernaus i Luz Moreno en una jornada que també ha ofert cursa de cotxets i la nova cursa de gateig per als més menuts

La Volta al Pantà d’Utxesa ha celebrat avui la seva setena edició, en què ha aplegat 650 participants entre totes les propostes. La prova reina, de 10 kilòmetres, ha tingut com a guanyadors Jordi Trepat i Eva Ledesma, mentre que en la distància curta els millors han estat Sergi Bernaus i Luz Moreno.

Organitzada pels Ajuntaments d’Aitona, Torres de Segre i Sarroca de Lleida, i per Xavi Thai Assessor Esportiu, la cita ha estat puntuable per a la Lliga Ponent en les seves dos distàncies, els 10 kilòmetres (Volta al Pantà d’Utxesa-Fruites Font) i els 6,5 kilòmetres (Volta al Pantà d’Utxesa-Events Catalunya), que s’han desenvolupat sobre un circuit de perfil suau que era en un 70% de terra i en un 30% d’asfalt. La sortida de totes les curses estava ubicada al punt d’informació d’Utxesa.

A la prova llarga, Jordi Trepat (Taxi Linyola Runners Team) ha estat el vencedor masculí amb un temps de 34.21, pel davant d’Antoni Carulla (Runners Balaguer), segon amb 35.12, d’Arnau Donés (Xafatolls), tercer amb 26.23, i de tot un clàssic com és Alexandre Tàssies (Linyola Logiesport), quart amb 36.53. En el capítol femení, Eva Ledesma (Tri 4.40) ha encapçalat el podi femení amb un crono de 38.48, acompanyada de Rosamari Carulla (Logiesport La Guineu), tercera amb 40.03, i d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 42.43.

A la cursa curta, en homes el més ràpid ha estat el vigent campió de la Lliga Ponent en la distància de 10 kilòmetres, Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners) amb una marca de 22.51, pel davant de Javier Mora (Mandril Team), segon amb 22.56, i d’Ivan Sans (Lleida UA), tercer amb 23.19. En dones, triomf de Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners) amb un registre de 27.14, superant l’actual campiona de la Lliga Ponent i companya seva de club, Antonia Argilés, segon amb 28.17, i de Laura Pallejà (Esports Truga), tercera amb 28.58.

També ha estat cronometrada la cursa de cotxets (Volta al Pantà d’Utxesa-Font Puericultura), amb classificació independent encapçalada, en homes, per Ivan Etna Queralt (CE Rocko Almenar) amb 26.12, i en dones per Raki Garsaball (Clos Pons Thai Runners) amb 34.47.

A més, s’han celebrat les Curses Infantils-Comercialitzadora Torres Energia, entre les que destacava una nova cursa de gateig per als més petits sobre un recorregut de 10 metres especialment habilitat per a l’ocasió.

També cal destacar que la cita ha comptat amb el suport d’un centenar de voluntaris i que es podia fer una tirada llarga de 20 kilòmetres adreçada a tots aquells que estiguessin preparant la Marató de Barcelona, una experiència que ja es va fer l’any passat.

Tots els participants han rebut diferents obsequis, a més d’entrar en sortejos i gaudir dels serveis oferts per l’organització, que incloïen monitors per a nens/es mentre els pares corrien, pinta-cares, jocs de cucanyes amb monitors, inflables, guarda-roba i guarda-claus i servei de llebres per a 40', 45’, 50’ i 55’.

La cita també ha tingut la seva vessant solidària, ja que ha col·laborat amb Onco Lliga’t-Comarques de Lleida. 

Un dels grans valors de la Volta al Pantà d’Utxesa és que és l’única que comença i acaba en plena natura, un fet que obliga a l’organització a traslladar tota la logística a la zona, però que per altra banda ofereix als participants la possibilitat de córrer en un espai humit únic que és compartit pels municipis de Torres de Segre, Sarroca i Aitona.

Infolleida