Veïns de Maials donen 100.000 euros per reformar l’església del poble

19/08/2017

Gràcies a les donacions la parròquia de Maials ha pogut remodelar l’església de l’Assumpció de la mare de Déu, un edifici del segle XVIII i d’estil neoclàssic i barroc. D’una banda han Repintat i arranjat l’interior amb un cost de gairebé 100.000 euros. I de l’altra ha estrenat una nova porta d’entrada. Gran part dels diners han arribat per via de dos famílies originàries del poble.

El rector de Maials, Josep Maria Cebrià, va rebre a finals de l’any passat les trucades de dues famílies del poble que li van comunicar que volien fer uns donatius destinats a la millora de l’església de l’Assumpció de la mare de Déu, una església del segle XVIII i d’estil neoclàssic i barroc. De fet, l’església necessitava de manera urgent, una remodelació. Les trucades van ser, en paraules del rector, com una benedicció. Una d’elles es va destinar a repintar l’interior, una tasca de més de tres mesos de durada. El rector, però, vol deixar clar que no només ha estat amb els diners d’aquestes dos famílies. Altres feligresos també han fet les seves aportacions que han estat fonamentals per completar allò que no s’havia previst com, per exemple, la reparació del sistema d’il·luminació. Unes millores que d’una altra manera no s’haguessin fet.

La segona va ser la instal•lació d’una nova porta d’entrada, que ha estat possible canviar amb l’aportació d’un sol donatiu. La parròquia, a més, ha comptat amb l’assessorament de la delegació de Patrimoni del bisbat, va iniciar mesos després els treballs. No és el primer cop. Fa vint anys ja es van dur a terme diferent obres també gràcies a les donacions

Pel que fa a la identitat dels benefactors, només se’n coneix un, l’altre, segons Cebrià desitja mantenir el seu anonimat. Va ser en el marc de la festa major del municipi quan va tenir lloc la benedicció de la reforma amb una missa presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i disset sacerdots més, en la que va ser una de les més festes multitudinàries que es recorden al municipi.

Marta Grau (Lleida TV)