Rosselló implanta les illes de contenidors per a la recollida d'escombraries

08/05/2017

És un dels 13 municipis del Segrià que s'han decantat per aquest sistema | S'espera passar del 25% al 40% de reciclatge

La recollida de residus per illes de contenidors és el primer pas per implementar el porta a porta a llarg termini. És el que creu l'alcalde de Rosselló, un dels 13 municipis del Segrià que s'han decantat per tenir els cinc contenidors de brossa junts en una trentena de punts de la ciutat. Tots els que hi ha ara es reubicaran i des del consistori s'espera passar del 25 per cent de reciclatge actual a més del 40 per cent.

Tots els punts de reciclatge de Rosselló i els contenidors de brossa indiferenciada es recolocaran per complet de cara al nou sistema de recollida selectiva per illes. És el sistema pel que han optat el 90 per cent dels veïns que van participar en la consulta popular sobre el nou model a implementar. També tenien l'opció del porta a porta.

Rosselló passarà així de les 6 illes actuals a tenir-ne una trentena. Segons el consistori, cada domicili en tindrà una a una distància màxima de 150 metres. Això sí, en el cas de Rosselló es calcula que al principi el preu del rebut de la brossa pot pujar fins a un 10 per cent. Com a contrapartida, però, a mesura que es recicli anirà baixant progressivament.
Ares Escribà (Lleida Tv)