Rosselló estrena circuits de BTT perquè ciclisme i caça siguin compatibles

01/05/2017

Es tracta de vint-i-una trialeres senyalitzades amb diferents nivells de dificultat que, a més d’afavorir la pràctica d’aquest esport, hauran de facilitar que els aficionats a la bicicleta comparteixin la serra amb els caçadors i posar fi a conflictes entre els dos col·lectius

Membres de la Societat de Caçadors van assistir a la inauguració juntament amb clubs ciclistes de Rosselló i Lleida i membres de l’ajuntament, que ha condicionat aquests recorreguts de BTT. L’alcalde, Josep Abad, va destacar aquest fet com una mostra del compromís de les dos parts per fer compatibles les respectives activitats a la serra.

Aquesta regulació arriba després de l’aparició fa més d’un any de trampes per als ciclistes, en forma d’obstacles o de cables tibats per sobre del nivell de terra. Van reaparèixer posteriorment i van ser objecte de denúncies de ciclistes davant dels Mossos d’Esquadra. Els caçadors, per la seua banda, van expressar la seua repulsa i es van oferir a col·laborar per eradicar-les. Els nous circuits de BTT són fruit d’aquest compromís. Una vegada senyalitzades les zones de pas de bicicletes, els caçadors hauran d’evitar disparar als voltants. Així mateix, l’ajuntament podrà tancar recorreguts a les zones on es portin a terme caceres.

Segre