Premi d'emprenedoria a la firma cervesera Lo Vilot

11/01/2019

És l'única granja cervesera de tot l'estat

Lo Vilot d’Almacelles és l’única granja cervesera de tota Espanya i una pionera en el conjunt d’Europa en l’elaboració de cervesa ecològica amb circuït tancat. Controlant des del cultiu de l’ordi i el llúpol fins la sortida al mercat del producte.

Els seus propietaris, la Quiònia i l’Òscar van començar fent cervesa com a hobby. Volien fer un producte ecològic de quilòmetre 0 i davant la falta d’oferta de productes ecològics, van decidir conrear ells mateixos els ingredients.

Això els va permetre al 2017 fer la primera cervesa ecològica de km 0, cosa que els va valdre el premi d’innovació tecnològica agroalimentària de la Generalitat, i fa poc, han guanyat el premi d’emprenedoria Quintanes-BBVA.

A diferència de les cerveses industrials, aquí, els processos artesanals permeten donar més gust, aroma i varietat al producte.

Lo Vilot produeix més de 40.000 litres cada any i treballa cada cop més amb cerveses envellides de segona fermentació. Un dels propers projectes és la col·laboració amb el celler de Lagravera d’Alfarràs per elaborar una cervesa mixta amb vi ecològic.

Joan Llompart