No van a missa en senyal de disconformitat amb el bisbat

14/08/2017

Veïns de Benavent de Segrià no van a missa perquè el Bisbat no accepta posar a l'església una estàtua dissenyada per un artista del municipi

Els veïns de Benavent del Segrià s'uneixen amb l'objectiu que l'Estàtua de Sant Joan es posi a l'Esglèsia del poble. No entenen com es pot rebutjar una escultura que representa al patró del poble. Desprès que el Consell Parroquial encarreguès a l'escultor Ramon Inglès realitzar la figura del sant, el bisbat es nega a posar-la per no reunir els requisits estètics de la façana de l'esglèsia. Els ciutadans s'oposen a la decisió del bisbat i volen iniciar una recollida de firmes. 

Ramon Inglès va acceptar l'encàrrec de manera totalment altruista ja que volia contribuir en la memòria història de Benavent. Ara es troba desconcertat davant tot el rebombori que s'ha generat. Des de l'Ajuntament, s'està intentant intervenir entre l'Esglèsia i els ciutadans i buscar una solució que beneficiï a tothom. L'alcalde Manel Català es mostra totalment obert a la proposta del Consell Parroquial i assegura que ells representaran el que el poble decideixi. 

La idea és situar la figura a dalt de la porta de l'Esglèsia, on fa més de 80 anys s'hi havia ubicat l'anterior escultura de Sant Joan. Ara el poble es troba a l'espera de la visita del bisbe Salvador Jiménez al mes de setembre, on aquest tema estarà segur sobre la taula. De moment, moltes dones del poble han deixat d'acudir a missa.
MarcTàssies (Lleida Tv)