Neix un nou gegantó a Aitona per la Festa Major de Sant Gaiet

04/04/2017

La nova figura, que serà un gall donada la seva simbologia a la vila, encara no té nom. Per això, l'Ajuntament demana la participació ciutadana per batejar aquest nou element festiu tradicional.

El govern municipal impulsa la creació d'un nou gegantó amb la voluntat de posar en valor la figura del gall, un emblema important en el blasonament de l'escut d'Aitona. Per aquest motiu, l'Ajuntament vol que el poble proposi idees i demana als veïns i veïnes que facin suggeriments per al nom d'aquesta figura que es presentarà públicament durant la Festa Major de Sant Gaietà, a mitjans del mes de maig.

El període de propostes per valorar quin nom s'ha d'assignar al nou gegantó ja està obert. Totes aquelles persones interessades a plantejar un nom ho poden fer comunicant-se amb l'Ajuntament d'Aitona.El consistori anima les entitats i la ciutadania a participar en aquest procés amb l'objectiu de batejar el gall, una figura present a l'escut de la vila i que fa al·lusió a la llegenda entorn aquest animal que suposadament va alertar a la població d'un atac imminent dels àrabs i va permetre la salvació dels aitonencs i aitonenques.

Un nou amic per a la Tina i en Tano

El naixement d'aquest gall, a més, es produeix tres anys després de l'aparició dels gegantons Tina i Tano, que van ser presentats en societat durant la Festa Major de Sant Antolí de l'any 2014. Els noms d'aquests dos entranyables personatges, que representen la cultura pagesa i la vinculació de la població aitonenca amb l'agricultura, també van ser elegits a través d'un procés de participació i han esdevingut grans protagonistes en els darrers anys en nombrosos esdeveniments socioculturals. Així doncs, la Tina i en Tano, dissenyats per Jordi Fortuny i construïts per Carles Teixidó, tindran a partir d'aquest 2017 un nou acompanyant en les festes aitonenques. D'aquesta manera, l'Ajuntament aposta per introduir una nova figura que també dinamitzarà els actes que tinguin lloc al municipi.
Infolleida