Les dones d'Almacelles mans a l'obra per cuinar la mona de pasqua

13/03/2017

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat

Podem trobar pastissos de mantega, de trufa i de fruita confitada. També els podem trobar amb personatges estrella que canvien cada any, com les princeses de Frozen, la Harley Quiin o els jugadors del Barça. Exacte, parlem de la mona de pasqua. Un dolç tradicional que ha arrelat entre la societat catalana.

I és per aquest motiu que l'Ajuntament d'Alcarràs ha organitzat un curset per tal que la gent del poble aprengui a fer aquesta pasta a casa. Durant la jornada, el pastisser Pepe Daza ha deixat clar que el més important és treballar amb producte de bona qualitat i posar-hi ganes.

 

De fet, les participants del curset s'han mostrat molt satisfetes amb el taller d'aquest tradicional dolç i han assegurat que posaran en pràctica els coneixements adquirits.

Durant el 2016 a Lleida es van vendre més de 170.000 mones de pasqua a tota la demarcació. A més a més, des del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, es calcula que cada família gasta de mitjana entre 40 i 50 euros en aquesta pasta.

Lídia Rizos