Les dones d'Alcarràs aprenen a reaccionar en situacions de perill

11/03/2017

Aprendre com reaccionar en situacions de perill, aquest ha estat l'objectiu del curset de defensa personal per a dones que ha organitzat l'Ajuntament d'Alcarràs. Però, tal com ha explicat Sisco Aleixos, mestre de Taekwondo del Club Esportiu Alcarràs, el més important a tenir en compte és la prevenció i, sobretot, mantenir la calma i no perdre els nervis.

Una quinzena de dones d'Alcarràs es van aplegar a la mastesterclass de defensa personal que el mestre de Taekwondo del Club Esportiu Alcarràs i campió d'Europa de Policies i Bombers, Sisco Aleixos, va impartir a Lo Casino. Durant el taller es van posar exemples de situacions de perill en les que es pot necessitar escapar com un estrangulament, una estirada a la bossa de mà o una violació. Aleixos, va donar algunes indicacions bàsiques per sortir d'aquestes enfrontes il·lès.

A més a més, durant la jornada es va parlar de la importància de no perdre els nervis i mantenir la calma. De fet, aquest és un dels consells bàsics que va recomanar Aleixos a les dones del poble, que valoren positivament el taller de defensa personal.

El mestre de Taekwondo Aleixos va voler remarcar que sempre que algú es trobi en una situació real de perill, sigui en primera persona o com a testimoni el més important és seguir la conducta de primers auxilis PAS, que consisteix a protegir la víctima, avisar a les autoritats i, per últim, socórrer-la.

Lídia Rizos