Les Bibliomaletes arriben a Alpicat per fomentar la lectura

09/03/2017

Fomentar estones de lectura en família i consolidar l’hàbit lector dels grans i petits d’Alpicat. Aquest és l’objectiu del nou projecte que es llança des de la Biblioteca Sant Bartomeu en col·laboració amb l’Ajuntament del Poble. La iniciativa vol, a més a més, dinamitzar el fons documental i donar a conèixer el material més desconegut.

Quan les famílies alpicatines arriben amb la bibliomaleta a casa es troben 30 documents a l’interior de l’equipatge. Llibres, dvd’s, contes i revistes que tenen l’objectiu de fer gaudir a tots els membres de la casa d’una bona estona. Els usuaris que se les vulguin endur poden escollir entre les diferents temàtiques que han preparat des de la biblioteca, que vol dinamitzar el seu fons documental.

Les famílies poden agafar en préstec una maleta durant un mes i canviar-la després per una altra si els hi ve de gust. De fet, els usuaris han acollit molt bé la iniciativa i cinc maletes ja estan viatjant per les cases del poble.

La Biblioteca Sant Bartomeu compta amb més de 3.000 usuaris i té un fons documental de gairebé 22.000 documents. Recentment ha ampliat el seu horari i ha posat en marxa noves activitats com el servei de préstec a domicili o les biblioresidències, que promouen els moments de lectura en veu alta per la gent gran.

Lídia Rizos