L'Ajuntament d'Alcarràs obre els horts municipals a tota la població i els dinamitzarà amb diferents tipus d'activitats

14/03/2017

Fins ara els destinava només a persones jubilades i amb rendes baixes

Alcarràs vol dinamitzar els seus horts socials i potenciar-ne el seu ús obrint-los a tota la població. Fins al moment, des de la seva apertura fa quatre anys, només se'n podien beneficiar les famílies amb pocs recursos i les persones jubilades. Aquest any, però, s'obren ja a tota la població –això sí, deixant una reserva d'unes 30 parcel·les aproximadament per als col·lectius abans Citats-.

El consistori va programar dimarts una xerrada informativa per tal d'explicar el nou projecte, que gestionarà l'empresa Punt Eco, amb una llarga experiència en aquest camp, principalment a Lleida Ciutat.

La zona d'horts municipals –situada a prop de les piscines- compta amb 63 parcel·les de 70 metres quadrats, de les quals 23 estan ocupades actualment. Les quotes de lloguer per al públic en general seran de 25 euros al mes (per terrenys de 70 metres quadrats) i de 13 euros, també al mes, (pels de 35 metres quadrats).

Els tècnics de Punt Eco s'encarregaran de programar tallers diversos, cursos d'horticultura i, el més important, faran l'acompanyament i l'assessorament a les persones arrendatàries per tal d'ensenyar-los-hi com conrear un hort. A més, oferiran un servei de manteniment de l'hort en cas, per exemple, que un dels arrendataris se'n vagi de vacances o s'absenti uns dies. L'objectiu és tenir un equipament "més obert i més participatiu", convertint-lo en un punt de trobada de persones.
Infolleida