L’aeroport de Lleida-Alguaire s’ha convertit en un escenari de proves per als futurs pilots dels airbus 320 de la companyia Vueling

01/03/2017

Mitja dotzena de pilots han fet avui mes d’una vintena de proves, amb aproximacions, aterraments i enlairaments. Es el pas previ a conduir un avió amb passatgers i es per a l’aeroport una nova font d’ingressos econòmics, per a unes instal•lacions que el 2015 van tenir tres milions i mig d’euros de pèrdues

És un airbus 320 per a 180 passatgers i al comandament hi ha un pilot de la companyia aèria Vueling. I es que Vueling ha tornat a l’aeroport Alguaire sis anys després de l’arribada del seu primer vol i ho ha fet per entrenar als seus pilots. La companyia va ser la primera en programar vols regulars després de la inauguració de la instal•lació ara fa set anys. Els primers avions van volar amb destí a Paris i les Balears. Però la poca demanda els va fer cancel·lar de forma definitiva. Ara sis anys després la companyia torna per usar les instal•lacions com a camp d’entrenament. Ho han fet sis dels seus alumnes provinents de l’aeroport del Prat que han fet més d’una vintena de proves d’aproximament a Alguaire, on també han aterrat i enlairat l’aeronau.

I es que des de la seva inauguració s’està buscant nous recursos per fer de l’aeroport de Lleida Alguaire una insta.lació viable econòmicament. Les darreres dades, del 2015, van donar una xifres negatives amb unes pèrdues de tres milions i mig d’euros. La recerca d’ingressos, es doncs un dels objectius. I entre aquestes fonts hi ha els rodatges publicitaris i l’organització d’events de diferents tipus, als que ara s’afegeixen aquests nous ingressos de companyies aeries.

Ara com ara l’aeroport nomes té vols regulars el divendres i els diumenges Divendres d’Air Nostrum a Palma de Mallorca i els vols d’Arkia, i els diumenges també Air Nostrum i els viatges britànics de Nelson.
Marta Grau (Lleida TV)