L’EFAC no es rendeix

13/03/2017

Els d’Almacelles van tornar a guanyar, avancen una posició i continuen buscant l’ascens. Vila i Enric van marcar en els primers vint minuts

L’EFAC Almacelles va tornar a guanyar acompa- nyat per l’afició, aquesta vegada davant d’un bon Vila-seca (2-0). El matx va començar amb els dos equips pressionant al màxim el rival, amb un joc impre- cís i molt intens fins que Vila va inaugurar el marcador. La jugada va començar amb una falta a tres quarts de camp, que Ciru va centrar i Vila va rematar perfectament de cap per avan- çar els roig-i-negres (1-0). Amb l’1-0 l’EFAC Almacelles es va apropiar el partit i va passar a controlar el mig camp. I amb aquest control va arribar el 2-0 en una jugada vertical. Hortal va recuperar la pilota al centre del camp, la va cedir a Vila, que va córrer per la banda i va centrar perquè Enric marqués a plaer el 2-0.

Només havien passat vint mi- nuts i l’EFAC ja havia fet tota la feina. La falta d’encert que l’ha- via perseguit les últimes setma- nes es va evaporar i semblava una tarda plàcida amb les gra- des plenes a Almacelles. Però el Vila-seca no es va abandonar. Fidels al seu pla, els visitants van buscar retallar distàncies amb un joc molt directe, cercant sempre l’esquena de la defensa dels lleidatans.

I a prop van estar d’aconse- guir-ho a la mitja hora de joc amb un tret fort des de fora de l’àrea que va obligar Chiné a lluir-se. Abans, havia tingut una altra ocasió l’EFAC Almacelles als peus d’Héctor, però l’esfèrica va marxar a fora. La resta de la primera meitat, les defenses es van imposar als atacs i no hi va haver més ocasions fins després del descans.

A la represa, el Vila-seca va canviar el seu dibuix i els dos equips van intercanviar els pa- pers. Els visitants van passar a defensar amb una defensa de tres homes, van aconseguir la superioritat al centre del camp i van començar a controlar la pi- lota mentre l’EFAC Almacelles armava perillosos contraatacs que li haurien servit per tancar el partit. Malgrat el control del Vila-seca, els roig-i-negres no van patir gràcies a una bona de- fensa que va impedir els avan- ços del rival.

Llàstima que no van materialitzar les ocasions Enric, Chipi i Rafita, després dels seus con- traatacs. Al final, els gols de Vila i Enric van ser suficients per aconseguir la victòria i l’equip va tornar a deixar la porteria a zero.

Quan va finalitzar l’encontre, el club va homenatjar el planter amb un detall commemoratiu: un àlbum personalitzat que es va entregar a tots els jugadors.

Amb aquesta victòria, l’EFAC Almacelles avança el Vista Ale- gre i ascendeix a la cinquena po- sició amb 39 punts.

A més, es manté com l’equip menys golejat amb 21 gols i és el tercer màxim golejador amb 44 gols marcats. A vuit punts del liderat, que ara mateix ostenta el Santboià, i a falta de deu jor- nades i amb tots els de dalt ha- vent de jugar entre ells, encara pot passar de tot.

Segre