La UGT xifra entre el 82 i el 85% el seguiment a Catalunya de la vaga d'examinadors

26/06/2017

El motiu de la vaga es l’incompliment per part de la direcció general de trànsit de l’aplicació d’un complement de 240 euros mensuals bruts que es va acordar amb el sindicats ara fa 10 anys

La UGT xifra entre el 82 i el 85% el seguiment que ha tingut a Catalunya la nova jornada de vaga dels examinadors de carnet de conduir d'aquest dilluns, que el col·lectiu porta a terme des del 2 de juny. En el cas de Lleida el seguiment es del 95 per cent. 

El motiu de la vaga es l’incompliment per part de la direcció general de trànsit de l’aplicació d’un complement de 240 euros mensuals bruts que es va acordar amb el sindicats ara fa 10 anys. Es diuen una mostra del descrèdit i de la falta de credibilitat per part de la DGT i del govern espanyol.
El sindicat cassegura que l'increment salarial pactat és una condició indispensable per a la desconvocatòria de la vaga. Recorden que se’ls ha enganyat massa temps i que no es creuen les promeses, nomes el fets.

A tot Catalunya en els vint dies de vaga previstos es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir. Uns 1.100 a Lleida. La vaga continuarà tots els dilluns dimarts i dimecres fins el 31 de juliol mentre la DGT no accepti les reivindicacions del col·lectiu. A Catalunya hi ha 112 examinadors de carnet de conduir, 6 a Lleida.
Marta Grau (Lleida Tv)