La UdL farà cursos d'arqueologia a La Granja d'Escarp i a Seròs

29/05/2017

Les activitats es faran al setembre al jaciment de la Serra del Calvari i al Centre d’Arqueologia d’Avinganya | Es posarà de manifest la importància del patrimoni històric del Baix Segre

El jaciment de la Serra del Calvari de La Granja d’Escarp serà, al mes de setembre vinent, un dels espais en què centraran la seva atenció els cursos que, sota el títol ‘La importància del patrimoni històric I i II’, organitzen la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida, en el cas de La Granja amb el suport de l’Ajuntament.

L’activitat suposa una continuació de la tasca iniciada l’any passat i comportarà la reedició de l’anomenat curs I, que enguany es veurà ampliat amb curs II. Els dos cursos es faran, concretament, del 18 al 28 de setembre i cadascun d’ells constarà, de 80 hores lectives i 15 places.

Durant els deu dies del curs, el jaciment de la Serra del Calvari serà objecte de diferents excavacions. Els cursos suposen la continuïtat del projecte impulsat des de l’Ajuntament de La Granja amb col·laboració de la Diputació de Lleida per tal de procedir a la millora del coneixement del jaciments històrics i arqueològics que es troben en el municipi.

Un altre dels espais que acollirà activitats del curs serà el Centre d’Arqueologia d’Avinganya al municipi de Seròs.

Els cursos van adreçats a estudiants universitaris, treballadors de l’administració i a qualsevol persona interessada en el tema amb l'objectiu de donar una visió global de la importància del patrimoni històric de les Terres de Lleida en general, i del Baix Segre en particular; conèixer i experimentar la manera de fer la recerca sobre el patrimoni històric; iniciar-se en la metodologia arqueològica, tant de cota zero com de vertical; conèixer exemples de l’estat del nostre patrimoni i ajudar a prendre consciència de la seva importància.

 

InfoLleida