La Transplant Bike Almenar aplega 350 participants

16/09/2018

La Transplant Bike Almenar 2018 ha aplegat fins a 350 participants en una jornada esportiva i solidària.

La cita es presentava sota una triple proposta: una marxa de 60 kilòmetres (125 participants) i una altra de 30 (150 inscrits) que han transcorregut per la comarca del Segrià, part de la Franja i l’entorn del pantà de Santa Anna, i una caminada familiar guiada de 6 kilòmetres (60 participants) pel terme municipal d’Almenar. A més, i paral·lelament, s’havien programat activitats infantils gratuïtes.

Tot i que les proves de la Transplant Bike eren de caràcter no competitiu, s’ha fet un control tècnic de cronometratge per part de l'organització, que ha comptat amb un centenar de voluntaris. A la distància llarga, el més ràpid en homes ha estat Alejandro Ponz (Bikes Ponent), i en dones, el triomf ha estat per Ly Castro (Biking Point Massi).

Pel que fa als 30 kilòmetres, en homes el guanyador ha estat Gerard Llop (Cicles Sans), i en dones, la millor ha estat Rosa Espachs (Sícoris).

La Transplant Bike és una carrera d'esport inclusiu per a amants de la bicicleta trasplantats i no trasplantats organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i Traïnsplant, una plataforma d'exercici per a malalts crònics i trasplantats. L'objectiu de la cursa és fomentar la realització de programes d'exercici físic en diferents hospitals, així com la promoció de la donació d'òrgans. Per això, els beneficis es destinen a projectes de promoció d'activitat física en població amb malaltia crònica, en el cas d'Almenar a un programa d'activitat física a les Unitats de Diàlisi de Lleida.

InfoLleida