La Subdelegada del Govern rep l'alcalde d'Alfarràs

22/03/2017

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, s'ha entrevistat amb l'alcalde d'Alfarràs, Kleber Esteve, per tractar tres assumptes de particular interès per a aquest municipi de la comarca del Segrià.
El primer dels temes és la tramitació del projecte del Camí Natural de la Noguera Baixa, una via de 46,23 quilòmetres paral·lela al riu Noguera Ribargorçana apta per transitar a peu, amb bicicleta o a cavall que està pressupostada en 4,3 milions d'euros i que els municipis implicats -agrupats en la Mancomunitat de la Noguera Baixa- han delimitat en cinc fases.

En aquest sentit, Inma Manso ha recordat que després de visitar la zona juntament amb els alcaldes al desembre de 2014, "vaig suggerir a la Mancomunitat que per tal d'agilitar la tramitació i fer el finançament del projecte més assumible, es fraccionés el projecte en cinc fases. Ara estem pendents que se'ns faci arribar la memòria valorada de la primera fase que va des de Torrelameu fins al pont de la carretera d'Albesa a la Portella". A mitjans de febrer, l'alcalde d'Algerri i president de la Mancomunitat esmentada es va entrevistar ja amb Inma Manso per comunicar-li el fraccionament del projecte original en fases. La subdelegada s'ha compromès a remetre la memòria valorada d'aquesta primera fase a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Durant la trobada, Manso ha informat també a Esteve sobre l'estat de les obres relatives a l'autovia A-14, el segon tram (Lleida-Rosselló) de la qual enfila aquesta primavera l'etapa final de la seva execució mentre que el tram següent es troba pendent d'adaptacions normatives sobre el projecte original, que data de 2012. La Subdelegada ha explicat que "determinats canvis de normativa fan imprescindible introduir aquestes adaptacions en el projecte original. En les properes setmanes, es celebrarà a Madrid una reunió per autoritzar aquestes adaptacions normatives".

Finalment, l'alcalde d'Alfarràs s'ha interessat sobre les normatives que regulen la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) i Bé Cultural d'Interès Nacional ja que en la població hi ha diferents immobles que considera susceptibles d'optar a les dues categories. Segons Kleber Esteve, aquests immobles serien l'antiga fàbrica tèxtil de Mitasa i el Molí del Marquès, que data del segle XII. La Subdelegada s'ha compromès a facilitar a l'ajuntament la informació sobre tramitació d'ambdues categories, així com la referida a projectes subvencionats amb l’1,5% cultural del Ministeri de Foment.
Infolleida