La reconstrucció de l’església de Rosselló començarà a finals de maig

08/03/2017

Així ho han expressat des del consistori després de la reunió que ha tingut lloc aquest matí entre el Bisbat, la Diputació de Lleida i Cultura. Les diferents parts, conjuntament amb l'Ajuntament, assumeixen el cost de la primera fase dels treballs, que permetran que el temple torni a acollir oficis religiosos.

El Bisbat de Lleida, el Departament de Cultura i la Diputació de Lleida, conjuntament amb l'Ajuntament de Rosselló, han tancat un acord per al finançament de la primera fase de les obres de reconstrucció de l'església. Auestes, se centraran en el recobriment de la part esfondrada el 29 de gener del 2016 i en la consolidació i habilitació del temple per tal que pugui tornar a acollir de nou oficis religiosos.

La previsió és que les obres d'aquesta primera fase de la rehabilitació de l'església, que tindran un cost d'uns 224.000 euros, puguin començar entre finals de maig o principis de juny i que s'enllesteixin cap a l’octubre. El cost de l’obra l’assumiran entre el Bisbat que aportarà 75.000€, el Departament de Cultura que aporarà 78.000€, la Diputació de Lleida que aportarà 53.000€, i l'Ajuntament de Rosselló amb 18.000.

 La segona fase dels treballs, que consistiran en la reconstrucció del campanar esfondrat, es xifra al voltant dels 280.000 euros, i està prevista pel 2018.

 

Lídia Rizos