La Marxa Senderista del Baix Segre de la Granja d’Escarp ja supera els 400 inscrits

23/03/2017

Aquest any la carrera estarà cardioprotegida gràcies a 3 desfibril·ladors

La Marxa Senderista del Baix Segre arribarà diumenge a la seva novena edició, tota una fita per una jornada que, amb epicentre a La Granja d'Escarp, és ja tot un clàssic del calendari senderista de les terres de Ponent. La jornada, que un any més s’integra dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ja supera a hores d’ara els 400 inscrits (concretament 402 entre les inscripcions online i les presencials).

L’organització, a càrrec de l’Ajuntament de La Granja d’Escarp, el CE Amics Caminadors de La Granja i l’Associació de Dones del Baix Segre, ha dissenyat quatre rutes que van dels 6 als 24 kilòmetres, amb l’objectiu que tothom pugui gaudir d’un dia d’esport i natura, sigui quina sigui la seva condició física. Tothom pot triar la seva ruta i el seu ritme, caminant o corrent.

Diversos factors fan d’aquesta una marxa d’allò més atractiva per als caminants i corredors, però tal vegada el més destacable sigui la varietat, encant i bellesa dels paratges per on transcorre la ruta, començant per l’exuberància de vida de l’Aiguabarreig, les valls de Secà, l’omnipresent Montmaneu, al cim del qual podreu pujar per gaudir de les millors vistes de la comarca, i finalment, el tapís de colors dels arbres fruiters en floració, que justament es troba en el seu moment més àlgid durant la celebració de la Marxa. 

Les quatre rutes de la 9a Marxa Senderista del Baix Segre tenen en comú el tram inicial, que es dirigeix cap al costat de la Passera de Fusta, i els 3 primers kilòmetres del Camí Natural que bordeja l’Aiguabarreig Segre-Cinca. En arribar a l’estret del Molí, les rutes es bifurquen.

La ruta anomenada Les Cales (6,6 km) gira per Les Cales, passant per les hortes, fins arribar a l'entrada del poble.

La ruta El Purroig (11,70 km) puja per dins del Barranc de La Grallera, fins al Mas del Fontant. Arriba al Pantano de Baix i després torna fent una passejada gaudint dels fruiters florits i vorejant El Purroig, també anomenat Punteta Roja.

La ruta L'Engivós (18,70 km), un cop hagi arribat al Pantano de Baix per la Grallera, puja per la Vall la Dona fins arribar al peu de Montmaneu, on aquells participants que ho desitgen podran fer l'ascens del pic. La tornada es farà resseguint el camí de l'Engivós.

Finalment, la ruta La Cresta (23,40km) és l’aposta estrella d’aquesta edició. Un cop haguem gaudit del Camí Natural i del Pantano de Baix, pujarem per la Vall la Dona fins arribar al peu de Montmaneu. Allí deixa els participants de la ruta anterior a dalt de l’Engivós, passa per davant dels Corrals i continua per un camí ample cap a La Cresta. És tracta de 2 kilòmetres de sendera amb unes vistes espectaculars del tram final del riu Segre, que cedeix les seves aigües a l’Ebre. La tornada es fa pel tram final de l'Aiguabarreig, amb l'ermita de Sant Jaume, acabada de rehabilitar, en primer terme.

Infolleida