La jutge avala l’acomiadament disciplinari de l’exdirector d’Alguaire

16/03/2017

Rebutja que Aeroports assetgés López després de denunciar presumptes irregularitats. Recorrerà la sentència i queden pendents querelles creuades per assetjament

El jutjat social número 1 de Lleida ha desestimat la demanda de l’exdirector de l’aeroport d’Alguaire, Alberto López, contra el seu acomiadament disciplinari per part d’Aeroports de Catalunya el mes de juliol passat. La sentència rebutja que la direcció de l’empresa pública de la Generalitat assetgés laboralment López després d’haver-se oposat a pagaments que considerava injustificats a diferents empreses que presten serveis a l’aeroport lleidatà.

Aeroports va acomiadar sense indemnització López amb una carta en què li va atribuir “abús de poder” i un tracte “inadequat” als subordinats “de forma continuada en el temps”. Aquest, per la seua part, va posar de manifest en la seua demanda pagaments per sobre de l’inicialment acordat a les empreses Lesma, adjudicatària del handling d’Alguaire; Eulen, que presta serveis de seguretat, i Falck, que va substituir els Bombers de la Generalitat a l’aeroport. La sentència dóna per certes aquestes “controvèrsies relacionades amb la interpretació dels contractes” i afegeix que algunes “segueixen encara irresoltes”. Tanmateix, la sentència valora que “advertir o denunciar possibles irregularitats en les contractes a proveïdors no és un fet extraordinari” que justifiqui per si mateixa l’existència d’“una resposta empresarial a tall de represàlia”, i desestima que l’exdirector fos objecte de “fustigació o aïllament per la seua actuació sobre això”. En aquest sentit, descarta que hi hagués amenaces o pressions en converses que aquest va mantenir amb el director d’Aeroports i amb un mediador contractat per l’empresa pública, registrades en gravacions que López va presentar per donar suport a la seua demanda. Tampoc qualifica com a assetjament que l’exdirector pogués patir una sobrecàrrega de treball, al considerar que aquesta es va repartir entre membres de la plantilla d’Alguaire arran de la baixa de la directora d’operacions. S’ha de recordar que ella i l’antic director de l’aeroport han creuat querelles en les quals s’acusen mútuament d’assetjament laboral, encara pendents de resolució. La representant legal de López va avançar que presentaran un recurs de súplica després d’aquesta primera sentència.

Segre