La IX Marxa Senderista del Baix Segrià aplega mig miler de persones a La Granja d'Escarp

26/03/2017

La jornada, integrada dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ha ofert quatre rutes que han anat dels 6 als 24 kilòmetres.

La Marxa Senderista del Baix Segre ha celebrat aquest matí a La Granja d'Escarp la seva novena edició en una jornada que ja és tot un clàssic del calendari senderista de les terres de Ponent. La cita, integrada un any més dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ha aplegat un total de 500 participants.

L’organització, a càrrec de l’Ajuntament de La Granja d’Escarp, el CE Amics Caminadors de La Granja i l’Associació de Dones del Baix Segre, ha ofert als participants quatre rutes que anaven dels 6 als 24 kilòmetres, amb l’objectiu que tothom pogués gaudir d’un dia d’esport i natura, fos quina fos la seva condició física. 

Els quatre recorreguts tenien en comú el tram inicial, per bifurcar-se a partir del kilòmetre 3. Així, la ruta anomenada Les Cales constava de 6,6 kilòmetres; la ruta El Purroig, d’11,7, passant pel Barranc de La Grallera, el Mas del Fontant, el Pantano de Baix i El Purroig; la ruta L'Engivós, de 18,70 kilòmetres, que passava pel Pantano de Baix per la Grallera, la Vall la Dona i el peu de Montmaneu, on el participants que ho desitjaven podien fer l'ascens del pic, tornant pel camí de l'Engivós; i per últim, la ruta La Cresta (23,40km), l’aposta estrella d’enguany, que afegia el pas pel davant dels Corrals i continuava per un camí ample cap a La Cresta, amb 2 kilòmetres de sendera amb unes vistes espectaculars del tram final del riu Segre, que cedeix les seves aigües a l’Ebre. La tornada es feia pel tram final de l'Aiguabarreig, amb l'ermita de Sant Jaume, acabada de rehabilitar, en primer terme.

Diversos factors fan d’aquesta una marxa d’allò més atractiva per als caminants i corredors, però tal vegada el més destacable sigui la varietat, encant i bellesa dels paratges per on transcorre la ruta, començant per l'exuberància de vida de l’Aiguabarreig, les valls de Secà, l’omnipresent Montmaneu, i el tapís de colors dels arbres fruiters en floració, que justament es troba en el seu moment més àlgid durant la celebració de la Marxa. 

Infolleida