La Guàrdia Civil investiga una empresa de fertilitzants per un suposat delicte contra els recursos naturals i el medi ambient

08/08/2018

Els residus que contenien diferents basses van provocar la mort d'una vintena d'aus 

L'Equip del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil - SEPRONA de Lleida, investiga el repreentat d'una empresa de fertilitzants de Soses, per un suposat delicte contra els recuros naturals i el medi ambient. 

La investigació es va iniciar el passat 28 de Març quan l'equip del SEPRONA va conéixer que s'havie produit un vessament d'aigues residuals en un camp per part de l'empresa de fertilitzants. En el moment de la inspecció del camp, els agents van comprovar que dins les instal·lacions de l'empresa hi havia dos basses que acumulaven residus líquids amb una olor molt forta i una vintena d'aus mortes cobertes per una mena de quitrà. 

Es per això que l'equip va prendre mostres del residu que van ser enviades per investigar a l'Institut Naciona de Toxicologia i Ciències Forenses i la recollida de es aus per al trasllat al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent.  
Infolleida