La Generalitat assumirà la linia de bus Almacelles-Barcelona si Foment l'elimina

01/03/2017

Els usuaris consideren que la línia és efectiva i s’hauria de mantenir . L’ajuntament d’Almacelles valora positivament que el govern català assumeixi el trajecte perquè considera que seria més senzill ajustar-la a les necessitats dels qui la utilitzen

Per aquesta parada hi ha passat divuit mil persones el darrer any. Ara el ministeri de foment hauria de posar a concurs la concessió de la línia però considera que no compleix el requisits establerts i l’ha eliminat del plec de condicions. L’ajuntament d’Almacelles ha demanat explicacions i a l’espera de la seva resposta la Generalitat ha assegurat que garantirà la seva continuïtat fet que ha valorat molt positivament el consistori perquè permetria un tracte més directe amb l’administració.

Els veïns d’Almacelles i dels pobles del voltant estan preocupats davant la possibilitat que la línia fins a Barcelona desaparegui. Creuen que seria un problema, especialment a nivell econòmic.

Si la Generalitat assumís la titularitat del trajecte es garantiria i respectaria els horaris, trajectes i preus actuals. A més, s’estudiaria la possibilitat de millorar altres aspectes per fer-la més atractiva. En aquest cas, molts usuaris demanarien millorar l’oferta horària.

En els darrers 10 anys la línia d’autobús Almacelles Barcelona ha tingut un creixement interanual del 8’6%.

Núria Sirvent (Lleida TV)