Fruiturisme impulsa diferents propostes turístiques amb la fruita com a gran protagonista

22/06/2022

L’Ajuntament d’Aitona impulsa aquest 2022 una nova campanya turística amb la fruita com a gran protagonista. Amb l’arribada dels mesos d’estiu -i coincidint amb el desplegament de la campanya de recollida de la fruita- Fruiturisme oferirà als visitants un ampli programa de propostes lúdiques amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de recol·lecció de la fruita, dignificar la tasca de la pagesia i seguir compartint tots els actius naturals i patrimonials del municipi.

Els actes es duran a terme entre els mesos de juliol i d’agost; i entre les propostes destaquen:

  • 7, 9 10, 14, 21 i 28 de juliol: ruta del presseguer amb fruita.
  • 9 i 10 de juliol: ruta fotogràfica, sortida del sol entre presseguers.
  • 23 de juliol i 27 d’agost: batut de fruita dolça a la piscina.
  • 8 i 22 de juliol, i 26 d’agost: taller de gastrofruiturisme.

A més, cal recordar que es poden realitzar per lliure diverses rutes completament senyalitzades: la ruta de l’arbre fruiter, la ruta de Serra Brisa, la ruta del camí verd natural entre Aitona i Soses, o la ruta Robert Capa.

Finalment, també s’impulsarà un concurs d’Instagram. Per a participar-hi només caldrà fer-se un selfie amb la fruita (en el moment de menjar o de collir, a l’arbre, a les mans, paisatge de presseguer a l’estiu...) i pujar-lo a Instagram amb l’etiqueta #AitonaEnFruita22.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a venir a gaudir de les diferents propostes i explica que “aquesta campanya estarà dedicada, enguany més que mai, a la nostra pagesia i agricultura. Un sector històric i clau a casa nostra que està patint uns moments molt complicats i que mereix ser dignificat i protegit”.

Infolleida