Exigeixen que l'exalcalde de Gimenells dipositi 9.825 € mentre l'investiguen

25/07/2017

El Tribunal de Comptes li reclama un avançament o aval per restituir-lo a l’ajuntament si verifica cobraments irregulars | Fa responsable solidari l’antic secretari

El Tribunal de Comptes exigeix a l’exalcalde de Gimenells, Albert Aldavert, que dipositi per endavant 9.825 euros mentre investiga presumptes irregularitats en el salari que va cobrar de l’ajuntament entre els anys 2012 i 2014. La causa està encara en fase de diligències prèvies, però l’instructor qüestiona que Aldavert rebés en aquest període 8.371 euros per sobre de la retribució que li va assignar el ple el 2011.

En una providència del passat dia 20, l’òrgan fiscalitzador li reclama aquesta suma i 1.154 euros més en concepte d’interessos, a fi de restituir els diners al municipi si finalment verifica que hi va haver un perjudici per a les arques públiques.

La providència assenyala l’antic secretari i interventor de l’ajuntament com a “responsable solidari” de presumptes responsabilitats comptables al costat de l’exalcalde, i concedeix a tots dos deu dies per “reintegrar, dipositar o consolidar” els 9.825 euros que els reclama. Una vegada hagi expirat aquest termini, a començaments d’agost, els adverteix que els podrà embargar els béns.

La investigació oberta pel Tribunal de Comptes se suma a les diligències penals que ha obert la Fiscalia, en els dos casos arran de denúncies de l’actual alcalde socialista, Dante Pérez. Aldavert és actualment el portaveu del grup del PDeCAT, a l’oposició.

Per la seua part, Aldavert va explicar que va rebre aquest dilluns mateix el requeriment del Tribunal de Comptes, que arriba quan ell ja ha tornat a l’ajuntament 1.460 euros que va rebre durant el seu mandat com a alcalde per assistir a sessions del ple i de la junta de govern.

Segre