Els examinadors de trànsit faran 20 dies de vaga

01/06/2017

Demanen una millora de les condicions laborals i econòmiques

La UGT de Catalunya ha convocat vaga del col·lectiu d’examinador de Trànsit de tot Catalunya els dies 2, 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny, i 13 dies mes per al mes de juliol. Això vol dir que els 112 examinadors que hi ha a Catalunya anul·laran els 13 exàmens que fan cadascun al dia, és a dir, 1.456 proves diàries que en 20 dies de vaga son 29.120. En el cas de la demarcació de Lleida es veuran afectats uns 800 alumnes que es sumaran a les llistes d’espera actuals que ja son, aproximadament, d’un mes.

El col·lectiu d’examinadors a Catalunya denuncia que pateix discriminacions de conciliació laboral respecte a d’altres col·lectius de la pròpia DGT i que les condicions econòmiques també son menors. Diuen, a més, que no disposen de les mínimes condicions de treball regulades en la normativa de prevenció de riscos laborals ni als protocols de seguretat i violència laboral.

Des de les autoescoles es veu amb preocupació aquesta vaga que ve a agreujar una problemàtica que fa anys que arrosseguen. A Lleida, diuen, fa falta personal tant a la prefectura de trànsit com als carrers, per examinar. Com a mínim tres persones més, i es que per als responsables de les autoescoles Lleida és la gran oblidada per l’administració.

L’associació lleidatana agrupa a 50 autoescoles amb 80 centres oberts i cada any passen per les seves aules gairebé 9000 alumnes.
Marta Grau (Lleida Tv)