El projecte transformador de l’Era del Comte d'Almacelles, de més de 200.000 metres quadrats, segueix endavant

13/10/2021

El passat 8 d'octubre, el ple de l'Ajuntament d'Almacelles va donar llum verda a l'aprovació inicial d'una modificació puntual del POUM, un primer pas en una tramitació que ha de continuar el seu camí fins a la Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida, la qual, si s’escau, impulsarà el que seria l’aprovació definitiva.
Aquesta proposta municipal contempla la modificació de diversos sectors de l'àmbit conegut com Era del Comte, amb l'objectiu de reorganitzar tota la zona i crear quatre zones diferenciades: la primera, amb uns 60.000 metres quadrats, es mantindrà residencial, en un espai comprès entre l'avinguda de Sucs i el carrer Binefar; una segona, també amb 60.000 metres quadrats, està pensada per ubicar els grans equipaments esportius de futur. A més, la proposta també contempla una gran zona naturalitzada d'uns 90.000 metres quadrats, on s'ubicarien les basses de laminació.
La construcció d'aquestes basses ha permès arribar a un acord amb el Sindicat de Regs que, a canvi de les mateixes basses, dóna autorització per tirar endavant el polígon industrial del Pla de les Vinyes. Aquest nou sector està situat entre els camins Ventafarines i d'Esplús, que també contempla una nova zona industrial d'una hectàrea. Aquesta nova zona industrial permetrà reubicar tres empreses que al seu dia no van poder tirar endavant la seva activitat a l’Era del Comte.
Tota aquesta àrea es troba envoltada de grans vials com l'avinguda de l'Era del Comte, el carrer de Binèfar i el carrer de Ventafarines, situat a tan sols un quilòmetre de l'enllaç de l’autovia de l’A-22.

Infolleida