El festival Circ Picat estrenarà dos nous espais en la seva quarta edició, que se celebrarà el darrer cap de setmana de juny

09/03/2017

El certamen, que l’any passat va rebre 15.000 visitants, ha esdevingut tot un referent del circ arreu de Catalunya. Aquest any, l'espai Off i una carpa al Parc del Molí se sumen als quatre escenaris que existien fins ara.

Ja es comencen a conèixer els detalls de la que serà la quarta edició del festival Circ Picat, un certamen que, en només quatre anys d’història, ja s’ha consolidat com tot un referent del circ a les comarques de Ponent i arreu de Catalunya. Aquesta quarta edició se celebrarà el darrer cap de setmana de juny, els dies 24 i 25, i oferirà algunes novetats.

La cita arribarà, doncs, en les seves dates habituals, i es desenvoluparà sobre diferents espais escènics, dos d’ells de nova creació, que se sumaran als quatre tradicionals. Un d’aquests espais serà un espai Off, en el qual els artistes podran inscriure’s fins al proper 31 de maig. L’altre consistirà en una instal·lació d’una carpa ubicada als jardins del Parc del Molí i on es faran diversos passis durant els dos dies de festival.

En aquesta nova edició, en la que, com és habitual, tots els espectacles seran gratuïts, els visitants podran gaudir de companyies catalanes reconegudes i premiades arreu del món, i també d’espectacles d’àmbit estatal i internacional.

Tot és a punt, doncs, perquè els espectadors puguin gaudir d’un festival únic, l’únic que se celebra a la província de Lleida i que l’any passat es va consolidar plenament com certamen de referència. En aquella darrera edició, es van superar completament les expectatives i van ser uns 15.000 els espectadors que van passar pels carrers, places i espais d’Alpicat, fent que hi hagués un ple de gom a gom en tots els espectacles.

Un any més, l’organitzador anirà a càrrec de l’Ajuntament d’Alpicat, Punt Jove La Unió i la companyia de circ Improvisto’s Krusty Show, que comparteixen l’aposta de que el circ esdevingui per uns dies el gran protagonista de les comarques de Ponent, habitualment òrfenes d’espectacles d’aquesta disciplina artística.

En la darrera edició, es van diversificar les disciplines per oferir un ampli ventall de diversió a l’espectador, amb acrobàcia, malabars, equilibris, trapezi, llit elàstic, pallassos, clowns, música i tallers per tots els públics. Pel que fa als espais, hi va haver espectacles que van ser itinerants, d’altres en espais tancats, com ara la Sala La Unió, i altres a l’aire lliure, com ara la plaça de l’Oci i la Cultura, la plaça annexa a La Unió i l’Espai Natura.

Infolleida