El Consell comarcal assegura que les al·legacions a l’adjudicació de l’abocador de Montoliu frenen el procés d’assignació

15/06/2017

En el ple, celebrat aquest dijous, també s’han tractat qüestions referents al cost final de la recollida selectiva i la distribució del dèficit generat pel porta a porta

El Consell comarcal del Segrià assegura que les al·legacions a l’adjudicació d’ampliació i gestió de l’abocador de Montoliu frenen el procés d’assignació definitiva prevista per d’aquí dues setmanes. De moment, diuen, només els consta una però es probable que el Tribunal de contractes en disposi d’una altra, la de l’empresa que va fer baixa temerària. Precisament, aquest ha estat un dels temes més rellevants del ple que s’ha celebrat aquest dijous i en el que també s’han tractat altres qüestions referents al cost final de la recollida selectiva i la distribució del dèficit generat pel porta a porta.

Esquerra republicana, un cop més, ha preguntat a la presidència quin cost final suposarà el servei de recollida selectiva a l’usuari. I en aquesta ocasió la resposta ha estat una invitació a la reunió que celebrarà la Comissió del consell de medi ambient la propera setmana i en la que es tractaran qüestions com aquesta. La sessió també té previst resoldre dubtes plantejats en el marc del ple com qui assumirà el cost de l’increment de tones permeses per abocar que contempla una clàusula del contracte. Una pregunta de l’oposició que ha anat acompanyada d’una altra que fa referència a les al·legacions. En aquest sentit, la presidenta del consell ha assegurat que de moment només els hi en consta una, la presentada per la UTE de FCC-Arnó el passat dilluns i que frena el procés d’adjudicació definitiu.

A banda de l’abocador, la recollida porta a porta i les illes també han estat protagonistes del ple. Especialment en el moment en què l’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, ha preguntat sobre el mètode que es farà servir per a distribuir el dèficit generat per ambdós sistemes. La resposta ha estat clara, cada municipi es farà càrrec de lo seu.

Al marge de la recollida selectiva, El Comú de Lleida ha plantejat al ple un canvi en el protocol d’assetjament laboral després de produir-se una denúncia en la que el gerent del consell comarcal del Segrià ha actuat com a instructor. Demanen que la figura de mediador sigui la d’una persona independent, sense càrrec polític.
Ares Escribà (Lleida Tv)