El camp lleidatà, a anàlisi a la tercera edició del cicle ‘Al camp molt per fer’

18/12/2018

JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) i Mir&Siurana Assessors han organitzat la tercera edició del cicle de xerrades ‘Al camp, molt per fer’, que compta amb la col·laboració d’Ilersap, la Diputació de Lleida i el Grup Romia Llop.

Les jornades van adreçades als professionals del món agrari i se celebraran de desembre a març a Lleida, Balaguer, Mollerussa, Térmens, Alcarràs i Les Borges Blanques. Temes
com les assegurances patrimonials o de fruita dolça, els plans de millora, els ajuts, les novetats en el conveni del camp, la fiscalitat agrària, l’abonat i les transmissions patrimonials seran els protagonistes de les sessions.

La primera d’elles tindrà lloc aquest dijous, dia 20, al Casal d’Alpicat sota el títol ‘Assegurances patrimonials del món agrari’. Anirà a càrrec de Marta Ciprés, responsable de Sinistres i Formació del Grup Romia Llop, i tractarà temes relacionats amb les assegurances del professional agricultor o ramader, amb explicacions i casos pràctics de cada punt.

El dimecres 6 de març, se celebrarà la sisena jornada, ‘Campanya de temporers i novetats en el conveni del camp’, que es durà a terme a la Sala Centre Major d’Alcarràs i comptarà amb una sessió inicial per part de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i dos ponències a càrrec d’Iris Cabanes i Lluís Calvís, responsables dels departaments laborals JARC-COAG i Mir&Siurana Assessors, que parlaran sobre ‘Els aspectes a tenir en compte en la contractació de treballadors al camp’ i ‘Estat de negociació del conveni del camp’. Per clausurar la jornada, els ponents respondran a recomanacions pràctiques durant un torn de preguntes.

La darrera xerrada del cicle serà ‘Fiscalitat agrària’ i tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament d’Alguaire. Anirà a càrrec d’Alexandre Mir i Jordi Vidal, que respondran preguntes relacionades amb el règim de tributació, els avantatges fiscals i tributaris a les que acollir-se, el model societari, entre d’altres.
Infolleida