El 25 aniversari de la Pujada al Tossal de la Corona i la Festa de la Catxipanda, protagonistes de la Diada a Alpicat

12/09/2019

Alpicat ha celebrat la Diada Nacional de Catalunya amb els dos actes que són ja tota una tradició en el marc d’aquesta cita i que han comptat amb un ampli seguiment.

Així, ahir a la nit es va celebrar la Pujada al Tossal de la Corona, que enguany complia el 25 aniversari, mentre que avui s’ha viscut la Festa de la Catxipanda, que arribava a la seva 38a edició.

Pel que fa a la Pujada al Tossal de la Corona, enguany va incloure un ventall més ampli d’actes per tal de commemorar els 25 anys d’existència. Així, la tradicional caminada va començar des del Casal i va oferir una ballada de sardanes a l’esplanada del Tossal, a la Bassa de Rovinals, els parlaments per part del grup de pioners que va iniciar aquesta tradició, la lectura de la història del Tossal, tot això, després de la pujada de la bandera a càrrec dels pioners, la interpretació del Cant dels Segadors, música tradicional en directe a càrrec dels Espremulls i un sopar amb entrepans. Els primer 7 que van pujar ja fa un quart de segle al Tossal van ser: Ton Escuer, Ramon Mateu, Josep Cabré, Manel Roure, Jordi Serés, Gerard Escuer i Sergi Martín. 

 

Quant a la Festa de la Catxipanda d’aquest matí, el Parc del Graó ha aplegat un bon nombre de participants en una jornada que ha començat de bon matí amb la preparació de les parcel·les de les colles assistents. Més tard s’ha servit l’esmorzar per a tots els integrants de les colles, amb la xaranga Estrella Band amenitzant la jornada. També hi va ha hagut jocs tradicionals i cucanyes per la mainada a càrrec de Quiràlia, així com una competició de bitlles a càrrec del Club de Bitlles Alpicat. Com a cloenda de la festa, ja a la tarda, s’ha fet un concert amb Gertrudis, una actuació gratuïta i oberta a tots els veïns i veïnes d’Alpicat. 

Infolleida