Edoa obre la campanya de la cirera “més cara del món”

23/03/2017

Incrementa un 20% la producció i preveu facturar 1,8 milions aquest any || Duplicarà superfície de cultiu en dos anys

La producció de la cirera més cara del món, la lleidatana Cherries Glamour, pujarà aquesta temporada un 20 per cent gàrcies a l'augment de les hectàrees plantades. El preu per quilo pot arribar als 150 euros al quilo. Els seus productors aprofiten el níxol de mercat que deixen països com Xile, Tasmània, Austràlia o Argentina, que han acabat ja de collir-ne. Fins el pròxim 25 d'abril, per tant, quan comenci la collita de les cireres de l'hemisferi nord, la Cherries Glamour serà l'única que arribarà als mercats d'arreu del món.

És la cirera més cara del món i enguany se'n produirà encara més. L'empresa que comercialitza les Cherries Glamour preveu un augment de la producció d'un 20 per cent gràcies a aquest nou invernacle a Belver de Cinca que els ha suposat arribar a les sis hectàrees plantades repartides entre aquesta finca i les que tenen a Sucs i Almacelles. Des d'aquí aquesta exclusiva cirera arribarà arreu del món.

Els preus es preveuen similars als de l'any passat, que en funció del calibre es mantindran entre els 40 i els 150 euros al quilo. La climatologia de Lleida permet que aquí es pugui produïr la cirera més cara del món, controlant la temperatura i el procés de maduració gràcies als hivernacles.

La collita tot just acaba de començar i s'allargarà fins al 25 d'abril, quan comenci la de la cirera d'exterior i pròpiament de temporada, que sortirà d'arbres com aquests, que estan ara en ple procés de floració.

Segre