Albatàrrec amplia el seguici

14/05/2017

El cap de setmana passat, durant les festes de la localitat del Segrià, va tenir lloc la presentació del grup de tabalers | Juntament amb les gralles, acompanyen els gegants en la cercavila

El cap de setmana passat, durant les festes d’Albatàrrec, va tenir lloc la presentació de la colla de tabalers, que es va sumar al seguicique acompanya els gegantsSalvador i Gregòria durant la passejada festiva pels carrers de la localitat.

Un grup de pares i mares del col·legi públic de Sant Salvador van crear aquesta primera parella de gegants fa tres anys, a partir d’un projecte educatiu que l’escola porta a terme amb els alumnes de cicle infantil. D’aquesta manera van nàixer el Salvador i la Gregòria, dos agricultors batejats així en honor dels dos patrons del poble.

En primera instància, els van vestir de pagesos, però les jubilades de Sant Roc els confeccionarion roba de vestir. No obstant, el Salvador i la Gregòria necessitaven un seguiciper a les seues cercaviles, de manera que, durant les festes del 2016, es va presentar el grup de grallersi el 2017, el de tabalers.

Segre