Aitona es bolca en la Festa d’Homenatge a la Vellesa

27/08/2019

A les portes de Sant Antolí, centenars de veïns i veïnes han participat del tradicional acte de reconeixement que la vila dedica anualment als veïns i veïnes de més edat

A poc dies que Aitona doni la benvinguda a l’esperada Festa Major de Sant Antolí d’aquest any 2019, la vila ja ha donat el tret de sortida aquesta setmana als actes previs de la festivitat amb la celebració de la tradicional Festa d’Homenatge de Vellesa; organitzada per l’Ajuntament, la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats i l’Associació de Jubilats d’Aitona –amb la col·laboració de la Diputació de Lleida- amb l’objectiu de reconèixer els valors i homenatjar la tasca que duen a terme els aitonencs i aitonenques de més edat.

La jornada va tenir lloc dilluns 26 d’agost i, un any més, va resultar tot un èxit de participació. L’activitat va començar a les 11 h amb una missa solemne a la capella de la residència de les Germanetes presidida per l'Excm. i Rvdm. bisbe de Lleida, Sr. Salvador Giménez, amb l’assistència de les autoritats municipals i de les Pubilles i Hereus de l’any 2018, i amb l’acompanyament del Cor Etosca.

Imma Benages, regidora de Cultura i segona tinenta d’alcalde, explica que “és un orgull veure com, un any més, la vila es bolca en aquesta celebració tan simbòlica. Una festa que no deixa de ser un gran gest d’empatia, reconeixement, amor i estima cap a la vellesa”.

Finalitzada la missa, i ja al migdia, va tenir lloc la veneració de la relíquia de Santa Teresa Jornet i el cant de l’himne a la Santa; i un petit refrigeri per a tots els assistents. I posteriorment, es va celebrar el tradicional dinar de germanor i el lliurament de plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or.

Maria Antònia Royes, primera tinenta d’alcalde, assegura que “complir 80 anys significa molta vida. Tenim el privilegi de poder escoltar i viure en primera persona una lliçó de vida per tota l’experiència que ens dona la nostra gent gran; i acompanyar-los en un moment tan especial ens omple d’il·lusió. Com també ho fa poder ser testimoni de totes les parelles que arriben als 50 anys de casats”.

Finalment, la Festa d’Homenatge a la Vellesa va cloure amb una sessió de ball amb el grup Cocktail Elegant, l’actuació musical del grup Music Lovers, i xocolata desfeta amb coca per a tots els participants.
Infolleida