La verema s’avançarà a la majoria de les zones vitícoles

17/08/2017

A la majoria de les zones vitícoles de Catalunya, es preveu que s’avanci la verema degut a les fortes calors d’aquest estiu. També es preveu que la collita sigui inferior a la normal en quantitat però d’una qualitat molt bona.

AGRICULTURA I RAMADERIA

La calor intensa que s’ha viscut arreu de Catalunya durant les últimes setmanes després d’una primavera força seca ha provocat un avançament de la verema en la majoria de zones vitícoles.

Els primers raïms es van veremar el passat 31 de juliol a la DO Costers de Segre i a l’àrea vitíciola del Penedès apta per a la DO Penedès, DO Catalunya i DO Cava. Les varietats que s’estan veremant en aquestes zones són les més primerenques: chardonnay i pinot noir, destinades a l’elaboració de vins escumosos.

La meteorologia durant el desenvolupament dels ceps ha fet que la incidència general del míldiu hagi estat baixa. La sanitat del raïm es pot considerar òptima, de molt bona qualitat i sense la presència de podridures.

Segons les primeres estimacions de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) es preveu  una quantitat de collita similar respecte a la de l’any 2016, que va ser molt baixa, amb un descens mig en aquelles àrees on la meteorologia i les condicions del sòl no siguin les òptimes.

En el cas de les varietats més tardanes com ara parellada o cabernet sauvignon, entre altres, se seguiran collint a finals de setembre i principis d’octubre malgrat l’avançament de la verema.

Infolleida